Ders Dili |
Türkçe |
Ders Türü |
Mesleki Seçmeli Dersler |
Öğretim Elemanları |
ÖĞR. GÖR. DR. EMRAH YILDIZ |
Dersin Veriliş Biçimi |
Bu ders yüz yüze öğretim şeklinde sunuş yoluyla ve uygulama olarak yürütülmektedir. |
Dersin Önkoşulları |
Bu dersi alan/alacak öğrencilerin GMS209 Temel Mutfak Teknikleri I ve GMS210 Temel Mutfak Teknikleri II derslerini almış ve başarmış olmalıdır. |
Önerilen Dersler |
Bu dersi alan/alacak öğrencilerin GMS209 Temel Mutfak Teknikleri I ve GMS210 Temel Mutfak Teknikleri II derslerini almış olması önerilir. |
Okuma Listesi |
Doğan, H. (2017). Adım Adım Hamur İşleri (1.Basım) Alfa. ISBN: 978-605-171-498-1Gisslen, Wayne. (2012). Professional Baking. ISBN 978-1-118-08374-1 |
Değerlendirme |
1 Ara Sınav (30), 1 Ödev (30), 1 Final (40)Ara Sınav çoktan seçmeli, boşluk doldurmalı, eşleştirmeli sorular ile yapılmaktadır. Ödev kapsamında öğrencinin pastacılık uygulamasına yönelik hazırladığı rapor doğrultusunda değerlendirme yapılmaktadır. |
Staj & Uygulama |
Bu ders kapsamında öğrencilerin farklı hamur ürünleri doğrultusunda çeşitli uygulamalar yapılmaktadır. |
Katalog İçeriği |
Şeker Hamuru Araç ve Gereç Kullanımları; Şeker Hamuru Yapımı; Şeker Hamuru Renklendirme; Şeker Hamurundan Konsept Oluşturma; Şeker Hamurundan Konsept Oluşturma; Şeker Hamuru ile Strafor Kaplama; Şeker Hamurundan Kurdele Yapımı; Şeker Hamurundan Kedi Modelleme; Şeker Hamurundan Köpek Modelleme; Şeker Hamurundan Kuzu Modelleme; Şeker Hamurundan Çiftlik hayvanı Modelleme; Şeker Hamurundan Çiftlik hayvanı Modelleme; Figürleri Pasta Üzerine Yerleştirme ve Sunum. |