Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi
  • Kurumsal
  • Akademik Programlar
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Türkçe
    • Türkçe Türkçe
    • İngilizce İngilizce
Genel Bilgi Bölümler Öğretim Elemanları Yönetim İletişim Bilgileri
  • Eczacılık Fakültesi
  • Dersler - AKTS Kredileri
  • Eczacılık Tarihi
  • İçerik
  • Tanıtım
  • İçerik
  • Öğrenme Çıktıları
  • Öğretim Yöntem ve Teknikleri
  • Program Çıktılarına Katkısı
  • Ölçme ve Değerlendirme

Haftalar Konular
1. hafta Eczacılık Tarihine Giriş ve Kaynaklar
2. hafta Eczacılığın Kökenleri ve Eski Çağda Eczacılık
3. hafta Orta Çağda Eczacılık
4. hafta Orta Asya Türklerinde ve Anadolu Selçuklularda Eczacılık
5. hafta Osmanlılarda Eczacılık
6. hafta Osmanlılarda Eczacılık
7. hafta Osmanlılarda Eczacılık
8. hafta Cumhuriyet döneminde eczacılık
9. hafta Geçmişten Günümüze Eczacılık Meslek Eğitim Kurumları, Kuruluşları ve Yayınları
10. hafta Eczacılık Tarihi ile İlgili Müzeler, Koleksiyon ve Sergiler
11. hafta Eczacılık Tarihi ile İlgili Müzeler, Koleksiyon ve Sergiler
12. hafta Eczacılık Tarihinde İlaç Keşifleri
13. hafta Eczacılık Tarihinde İlaç Keşifleri
14. hafta Eczacılık Tarihinde İlaç Keşifleri

  • Kurumsal
  • İsim ve Adres
  • Akademik Takvim
  • Yönetim Kadrosu
  • Kurum Hakkında
  • Akademik Programlar
  • Genel Kabul Şartları
  • Önceki Öğrenmenin Tanınması
  • Kayıt İşlemleri
  • AKTS Kredi Sistemi
  • Akademik Danışmanlık
  • Akademik Programlar
  • Doktora / Sanatta Yeterlik
  • Yüksek Lisans
  • Lisans
  • Önlisans
  • Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Şehirde Yaşam
  • Konaklama
  • Beslenme Olanakları
  • Tıbbi Olanaklar
  • Engelli Öğrenci Olanakları
  • Sigorta
  • Maddi Destek
  • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Öğrenim Olanakları
  • Uluslararası Programlar
  • Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
  • Dil Kursları
  • Staj
  • Sosyal Yaşam ve Spor Olanakları
  • Öğrenci Kulüpleri