Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi
  • Kurumsal
  • Akademik Programlar
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Türkçe
    • Türkçe Türkçe
    • İngilizce İngilizce
Genel Bilgi Bölümler Öğretim Elemanları Yönetim İletişim Bilgileri
  • Eczacılık Fakültesi
  • Dersler - AKTS Kredileri
  • Farmasötik Mikrobiyoloji II
  • İçerik
  • Tanıtım
  • İçerik
  • Öğrenme Çıktıları
  • Öğretim Yöntem ve Teknikleri
  • Program Çıktılarına Katkısı
  • Ölçme ve Değerlendirme

Haftalar Konular
1. hafta Mikrobiyal İzolasyon Tanı ve Sayım Yöntemleri: Mikroorganizmaların İzolasyonu Laboratuvar:Farmasötik Mikrobiyoloji Laboratuvarına Giriş
2. hafta Mikrobiyal İzolasyon Tanı ve Sayım Yöntemleri: Mikroorganizmaların saptanması Laboratuvar: Besiyeri Hazırlama -Sterilizasyon ve Dezenfeksiyon
3. hafta Mikrobiyal Kontrol: Mikrobiyal Üremenin Ölçümü ve Sayım Yöntemleri, Sterilizasyon Laboratuvar: Ekim Teknikleri
4. hafta Mikrobiyal Kontrol: Dezenfeksiyon Laboratuvar: Mikroorganizmaların Makroskobik İncelenmesi Mikrobiyal Preparat Hazırlama, Boyama ve İnceleme (Bakteri, Maya, Küf)
5. hafta İlaç Endüstrisi ve Mikrobiyoloji: Farmasötik Üretim Sürecinde Mikrobiyolojik Kontrol, Steril çalışma alanları ve çalışma koşulları Laboratuvar: DNA İzolasyonu
6. hafta İlaç Endüstrisi ve Mikrobiyoloji:Steril Ürünlerde Kontrol, İlaçlarda Mikrobiyal Koruyucu Etkinliğinin Kontrolü Laboratuvar: Mikrobiyal Metabolizma Testleri (Karbonhidrat Metabolizması)
7. hafta Gıdalarda Mikrobiyolojik Kontrol: Gıdaların Mikroflorası ve Mikrobiyal Bozulma, Gıdalardaki Mikroorganizma Düzeyleri Saptanmaları Laboratuvar: Mikrobiyal Metabolizma Testleri (Protein Metabolizması)
8. hafta Kozmetik Ürünlerde Mikrobiyolojik Kontrol: Kozmetik Ürünlerde Mikrobiyolojik Kontrol Testleri Laboratuvar: Mikrobiyolojide Görüntüleme Yöntemleri
9. hafta Biyoteknoloji Farmasötik Ürünlerin Eldesi: Genetik Mühendisliği teknikleri ile Farmasötik Ürünlerin Eldesi Laboratuvar: Petride Koloni Sayımı Mikroskopta Sayım
10. hafta Kemoterapötik Maddeler ve Mikroorganizmalar Üzerine Etkisi: Antimikrobiyal İlaçlar Sınıflandırma ve Genel Tanımlar Laboratuvar: Çalışma Alanlarında Mikrobiyolojik Analiz, Lab Havasının, Banko Yüzeyinin Mikrobiyal Analizi Steril Ürünlerde Mikrobiyolojik Kontrol
11. hafta Kemoterapötik Maddeler ve Mikroorganizmalar Üzerine Etkisi: Antibiyotikler, Antifungaller ve Antivirallerin Etki Mekanizması Laboratuvar: Gıdalarda Mikrobiyolojik Kontrol
12. hafta Kemoterapötik Maddeler ve Mikroorganizmalar Üzerine Etkisi: Mikrobiyal direnç mekanizması Laboratuvar: Kozmetik Ürünlerde Mikrobiyolojik Kontrol
13. hafta Kemoterapötik Maddeler ve Mikroorganizmalar Üzerine Etkisi: Antibiyotik Duyarlılık Testleri Laboratuvar: Antimikrobiyal Etki Mekanizmaları
14. hafta Kemoterapötik Maddeler ve Mikroorganizmalar Üzerine Etkisi: Antibiyotik Duyarlılık Testleri Laboratuvar: Antimikrobiyal Etki Mekanizmaları

  • Kurumsal
  • İsim ve Adres
  • Akademik Takvim
  • Yönetim Kadrosu
  • Kurum Hakkında
  • Akademik Programlar
  • Genel Kabul Şartları
  • Önceki Öğrenmenin Tanınması
  • Kayıt İşlemleri
  • AKTS Kredi Sistemi
  • Akademik Danışmanlık
  • Akademik Programlar
  • Doktora / Sanatta Yeterlik
  • Yüksek Lisans
  • Lisans
  • Önlisans
  • Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Şehirde Yaşam
  • Konaklama
  • Beslenme Olanakları
  • Tıbbi Olanaklar
  • Engelli Öğrenci Olanakları
  • Sigorta
  • Maddi Destek
  • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Öğrenim Olanakları
  • Uluslararası Programlar
  • Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
  • Dil Kursları
  • Staj
  • Sosyal Yaşam ve Spor Olanakları
  • Öğrenci Kulüpleri