Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi
  • Kurumsal
  • Akademik Programlar
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Türkçe
    • Türkçe Türkçe
    • İngilizce İngilizce
Genel Bilgi Bölümler Öğretim Elemanları Yönetim İletişim Bilgileri
  • Eczacılık Fakültesi
  • Dersler - AKTS Kredileri
  • Sosyal Eczacılık IV
  • Öğrenme Çıktıları
  • Tanıtım
  • İçerik
  • Öğrenme Çıktıları
  • Öğretim Yöntem ve Teknikleri
  • Program Çıktılarına Katkısı
  • Ölçme ve Değerlendirme

  • Temel İşletme Bilgisini Açıklayabilecektir.
  • İşletmeyi tanımlar.
  • İşletmeciyi tanımlar.
  • İşletmelerin özelliklerini sıralar.
  • List the characteristics of businesses.
  • İşletmenin amaçlarını sıralar.
  • İşletme kurma nedenlerini sıralar.
  • İşletme kuruluş aşamalarını sıralar.
  • Ekonomik etüdü açıklar.
  • Teknik etüdü açıklar.
  • Finansal etüdü açıklar.
  • Hukuki etüdü açıklar.
  • İşletmenin Fonksiyonlarını Açıklayabilecektir.
  • Üretim fonksiyonunu açıklar.
  • Üretim faktörlerini sıralar ve açıklar.
  • Vizyonu açıklar
  • Misyonu açıklar
  • İstatistiklere ulaşır.
  • Paydaş analizi yapar.
  • Kuruluş içi analiz yapar (güçlü ve zayıf yönlerin tespiti)
  • Çevre analizi yapar (fırsat ve tehditlerin tespiti)
  • Pazarlama planı kavramını açıklar.
  • Pazar araştırması türlerini sıralar.
  • Müşteri profili ve pazarlama ilişkisini açıklar.
  • Ürün veya hizmet planlamayı açıklar
  • Ürün veya hizmet geliştirmeyi açıklar.
  • Fiyatı açıklar.
  • Kar ve zarar kavramlarını açıklar ve hesaplar.
  • Tutundurma kavramını açıklar.
  • Eczane işletmelerini anlatabilecektir.
  • Eczaneyi bir işletme olarak değerlendirir.
  • Eczanenin gelir ve giderlerini açıklar.
  • Eczane işletmesinin kuruluş aşamalarını açıklar.
  • Eczane konseptlerini sıralar ve yorumlar.
  • Stok kavramını açıklar.
  • Stok çeşitlerini sayar.
  • Stok bulundurma nedenlerini sayar.
  • Stok kontrol yöntemlerini sayar ve açıklar.
  • Stok Maliyetlerini sayar ve açıklar.
  • Stok çeşitlerini sayar ve açıklar.
  • Stok maliyet çeşitlerini sayar ve açıklar.
  • Sipariş maliyeti kavramını açıklar.
  • Satın alma maliyeti kavramını açıklar.
  • Stok bulundurma maliyeti kavramını açıklar.
  • Stok Bulundurmama Maliyetini açıklar.
  • Stok kontrolü kavramının eczane açısından önemini açıklar.
  • Stok kontrolünde bilgi teknolojilerinden nasıl faydalanacağını açıklar.
  • İlaçların sınıflandırma yöntemlerini sayar ve açıklar.
  • Miadı geçmiş ilaçların imha sürecini açıklar.
  • Sipariş verme metotlarını sayar ve açıklar.
  • Eczane işletmelerinin tedarik ve karlılığını etkileyen düzenlemeleri sıralar.
  • Kamu kurum iskontolarını açıklar.
  • Mal fazlasını açıklar.
  • Sağlık Politikalarını Açıklayabilecektir.
  • Sağlık Ekonomisi kavramını açıklar.
  • Farmakoekonomi kavramını açıklar.
  • Farmakoekonominin tarihsel gelişimini açıklar.
  • Farmakoekonomik analizleri sayar ve açıklar.
  • Farmakoekonomi çalışmalarının yapılma nedenlerini açıklar.
  • Hastalığın ve tedavinin maliyetine etki eden unsurları sıralar tanımlar.
  • Maliyet çeşitlerini sayar ve açıklar.
  • Çıktı çeşitlerinim sayar ve açıklar.
  • Hangi durumda hangi analizin seçilmesinin uygun olduğunu nedenleri ile açıklar, örneklendirir.
  • Eczacılık Alanında İnovasyonu Açıklayabilecektir.
  • Girişimcilik kavramını açıklar.
  • Bilgi Yönetim Sistemlerini Açıklayabilecektir.
  • Bilgi yönetim sistemlerini tanımlar.
  • Bilgi yönetim sistemlerinin avantajlarını ve dezavantajlarını tanımlar.
  • Bilgi yönetim sistemlerinin kullanıldığı alanları sayar.
  • Bilgi yönetim sistemlerinin, neden güncel olması gerektiğini açıklar.
  • Bilgi yönetim sistemlerinin, stok kontrol açısından önemini açıklar.
  • Eczanede kullanılması zorunlu bilgi yönetim sistemlerini sayar.
  • Eczane finans yönetiminde bilgi yönetim sistemlerini kullanır.
  • Medulla provisyon sistemini tanımlar.
  • Medula provizyon sisteminin amaç ve kapsamını açıklar.
  • Medulla provizyon sistemi kullanılarak yapılan işlemleri sıralar.
  • Hasta bilgilerini kayıt altına almanın önemini açıklar.
  • Hasta bilgilerini kayıt altına alma yöntemlerini sayar.
  • Hasta takibini ve önemini açıklar.
  • Hasta eczacı danışmanlığı sürecinde bilgi yönetimi kullanımının önemini açıklar.
  • Hasta ile iletişimde kullanmak üzere bilgi yönetim sistemlerini tanımlar.
  • Eczanede iş akışını tanımlar.
  • İş akışı planlamanın önemini açıklar.
  • İş akışı planlamasında kullanılan bilgi yönetim sistemlerinden örnekler verir.
  • İlaç takip sistemini tanımlar.
  • İlaç takip sisteminin kapsamını açıklar.
  • İlaç takip sisteminin amacını açıklar.
  • İlaç takip sisteminin çalışma prensibini ve kapsamındaki işlemleri açıklar.
  • İlaç takip sisteminin kazanımlarını sıralar.
  • İlaç Takip sistemi ile ilgili temel kavramları tanımlar.
  • Hastanede order sistemini açıklar.
  • Hastanede order sisteminde kullanılan bilgi sistemlerini açıklar.
  • Klinik karar destek sistemlerini tanımlar.
  • Klinik karar destek sistemlerinin kullanım alanlarını açıklar.
  • Güncel programları sıralar.
  • Programların özelliklerini ve kapsamlarını açıklar.

  • Kurumsal
  • İsim ve Adres
  • Akademik Takvim
  • Yönetim Kadrosu
  • Kurum Hakkında
  • Akademik Programlar
  • Genel Kabul Şartları
  • Önceki Öğrenmenin Tanınması
  • Kayıt İşlemleri
  • AKTS Kredi Sistemi
  • Akademik Danışmanlık
  • Akademik Programlar
  • Doktora / Sanatta Yeterlik
  • Yüksek Lisans
  • Lisans
  • Önlisans
  • Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Şehirde Yaşam
  • Konaklama
  • Beslenme Olanakları
  • Tıbbi Olanaklar
  • Engelli Öğrenci Olanakları
  • Sigorta
  • Maddi Destek
  • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Öğrenim Olanakları
  • Uluslararası Programlar
  • Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
  • Dil Kursları
  • Staj
  • Sosyal Yaşam ve Spor Olanakları
  • Öğrenci Kulüpleri