Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi
  • Kurumsal
  • Akademik Programlar
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Türkçe
    • Türkçe Türkçe
    • İngilizce İngilizce
Program Profili Kabul ve Kayıt Koşulları Yeterlilik Koşulları ve Kuralları Önceki Öğrenmenin Tanınması Öğretim Elemanları Bölüm Bşk. ve AKTS Koord. Alan Yeterlilikleri Program Yeterlilikleri (Çıktıları) Dersler - AKTS Kredileri Alan & Prog. Yeterlilik İlişkileri Ders - Prog. Yeterlilik İlişkileri Ölçme ve Değerlendirme Mezuniyet Koşulları Üst Derece Programlarına Geçiş İstihdam Olanakları
  • Turizm Fakültesi
  • Turizm İşletmeciliği Bölümü
  • Dersler - AKTS Kredileri
  • Konaklama İşletmeciliği
  • Tanıtım
  • Tanıtım
  • İçerik
  • Öğrenme Çıktıları
  • Öğretim Yöntem ve Teknikleri
  • Program Çıktılarına Katkısı
  • Ölçme ve Değerlendirme

Ders Adı Ders Kodu Zorunlu/Seçmeli Teori + Uygulama AKTS
Konaklama İşletmeciliği TRZ293 III.YARIYIL 3+0 3.0
Ders Dili Türkçe
Ders Türü Zorunlu Dersler
Öğretim Elemanları DOÇ. DR. ARZU TOKER
Dersin Veriliş Biçimi Yüz yüze
Dersin Önkoşulları Önkoşulu yoktur.
Önerilen Dersler Otel işletmelerinde Destek Hizmetleri, Turizm İşletmelerinde Operasyon Yönetimi, Turizm İşletmeciliği Uygulamaları
Okuma Listesi 1. Emir, O. (Ed.). (2020). Konaklama İşletmeciliği. Anadolu Üniversitesi Basımevi. Eskişehir. 2. İsmet, K. (2010). Konaklama işletmeciliğinde stratejik yönetim süreci: Kavramsal bir yaklaşım. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi, 2010(1), 27-35.3. Karaman, A. (Ed.). (2016). Otel işletmeciliği. Eğitim Yayınevi.4. Akoğlan Kozak, M. (Ed.) (2016). Turizm İşletmeciliği. Detay Yayıncılık: Ankara.
Değerlendirme 1 ara sınav, 1 sunum, 1 final
Staj & Uygulama Yoktur.
Katalog İçeriği Konaklama İşletmeciliğine Giriş: Tarihi, yapısı ve özellikleri; Konaklama İşletmelerinin Sınıflandırılması; Konaklama İşletmelerinde Yönetim ve Organizasyon; Konaklama İşletmelerinde Pazarlama: Pazar bölümlendirme ve pazarlama stratejileri; Konaklama İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi; Konaklama İşletmelerinde Odalar Bölümü Yönetimi; Konaklama İşletmelerinde Yiyecek İçecek Hizmetleri: Öğünler ve hizmet şekilleri; Yiyecek İçecek Hizmetlerinin Organizasyon Yapısı; Konaklama İşletmelerinde Muhasebe: Muhasebe bilgisi ve uygulamaları; Konaklama İşletmelerinde Finans Yönetimi: Finans ve maliyet kontrolü; Konaklama İşletmelerinde Destek Hizmetleri.

  • Kurumsal
  • İsim ve Adres
  • Akademik Takvim
  • Yönetim Kadrosu
  • Kurum Hakkında
  • Akademik Programlar
  • Genel Kabul Şartları
  • Önceki Öğrenmenin Tanınması
  • Kayıt İşlemleri
  • AKTS Kredi Sistemi
  • Akademik Danışmanlık
  • Akademik Programlar
  • Doktora / Sanatta Yeterlik
  • Yüksek Lisans
  • Lisans
  • Önlisans
  • Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Şehirde Yaşam
  • Konaklama
  • Beslenme Olanakları
  • Tıbbi Olanaklar
  • Engelli Öğrenci Olanakları
  • Sigorta
  • Maddi Destek
  • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Öğrenim Olanakları
  • Uluslararası Programlar
  • Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
  • Dil Kursları
  • Staj
  • Sosyal Yaşam ve Spor Olanakları
  • Öğrenci Kulüpleri