Katalog İçeriği |
İşletmecilik Tarihine Genel Bir Bakış: İşletmenin yönetim tarihine bakış, İşletme kavramının gelişimine tarihsel bakış; İşletmeciliğin anlam ve temelleri: İnsan istek ve ihtiyaçları, Üretim ve üretim öğeleri, Mal ve hizmet tanımı, İşletme tanımı, Talep ve talep oluşumunun şartları; İşletmelerin Hukuksal Yapıları: Kamu işletmeleri, Özel sermayeli işletmeler, Yabancı sermayeli işletmeler; İşletmelerde Büyüklük ve Kapasite: Küçük, orta ve büyük işletmeler, İşletmeler arası yapılan anlaşmalar; İşletmelerde Ekiplerin Yönetimi: Ekiplerin tanımı, Ekipleri Yönetimi; Stres Yönetimi: Stresin tanımı, stresi yönetme teknikleri; Örgütsel İletişim: İletişimin tanımı, önemi. |