Ders Dili |
Türkçe |
Ders Türü |
Zorunlu Dersler |
Öğretim Elemanları |
PROF. DR. ÖZGÜR EMİROĞLU |
Dersin Veriliş Biçimi |
Uzaktan eğitim |
Dersin Önkoşulları |
Bu dersin önkoşulu ya da eş koşulu bulunmamaktadır. |
Önerilen Dersler |
Bu dersle ilişkili önerilen başka dersler bulunmamaktadır. |
Okuma Listesi |
YOK |
Değerlendirme |
1 Arasınav ve 1 Dönem Sonu Sınavı |
Staj & Uygulama |
Bu ders için staj veya uygulama yoktur. |
Katalog İçeriği |
Balık Biyolojisi: Balıkların genel morfolojik ve anatomik özellikleri; Temel Su Kalite Parametreleri: Suyun genel özellikleri; Alabalık ve Sazan Üretimi: Alabalık yetiştiriciliği, Sazan yetiştiriciliği; Deniz Balıkları Üretimi: Yetiştiricilikte tür seçimi; Akuaponik Uygulamaları ve Akvaryum Balıkçılığı: Akuaponik Sistem, Akvaryum balıkçılığı; Ticari ve Sportif Balık Yakalama Yöntemleri: Ticari amaçlı balık avcılık yöntemleri; Balık Yetiştiriciliğinde Hastalıklar ve Koruyucu Önlemler: Neden balık yetiştiriciliği yapıyoruz?; Su Ürünleri Üretimimiz ve Avcılığına İlişkin Hukuki Düzenlemeler: Su ürünleri üretimimizin yapısı. |