Ders Dili |
Türkçe |
Ders Türü |
Seçmeli Dersler |
Öğretim Elemanları |
DR. ÖĞR. ÜYESİ SERKAN LEVENT |
Dersin Veriliş Biçimi |
Yüz yüze |
Dersin Önkoşulları |
Bu dersin ön koşulu ya da eş koşulu bulunmamaktadır. |
Önerilen Dersler |
Yoktur. |
Okuma Listesi |
Zachary JB., Xiang Y, Philippe YA, Yanan Z, Steven PW, Qiongqiong Z, Artificial Intelligence in Chemistry: Current Trends and Future Directions, J. Chem. Inf. Model, 2021; 61: 3197 Jia W, Georgouli K, Martinez-Del Rincon J, Koidis A. Challenges in the Use of AI-Driven Non-Destructive Spectroscopic Tools for Rapid Food Analysis. Foods. 2024; 13(6):846. Rafael Cardoso Rial, AI in analytical chemistry: Advancements, challenges, and future directions, Talanta, Volume 274, 2024, 125949. |
Değerlendirme |
1 Ara Sınav, 1 Dönem Sonu Sınavı |
Staj & Uygulama |
Yok |
Katalog İçeriği |
Yapay Zekâ, Makine öğrenmesi ve derin öğrenme kavramlarının temel tanımları, Analitik kimyada yapay zekâ kullanımının tarihçesi ve önemi, Temel makine öğrenmesi algoritmalarına genel bakış, Spektroskopik veri analizi için yapay zekâ tekniklerinin uygulanması (UV-Vis, FTIR, NMR, Raman), Kromatografik verilerin (HPLC, GC) sınıflandırılması, Pik tanımlama ve ayrıştırma işlemlerinde YZ uygulamaları, Kütle spektrometresi verilerinin yapay zekâ ile yorumlanması, Fragmentasyon modeli ve yapı tahmini, YZ destekli kalibrasyon yöntemleri ve kalite kontrol uygulamaları, Bozunma ürünleri ve safsızlık analizlerinde veri madenciliği ve YZ temelli modelleme. |