1. hafta |
Genetik olarak değiştirilmiş bitki, bitki biyoteknolojisi ve genetiği ile ilgili temel kavramlar ve tanımlar |
2. hafta |
Genetiği değiştirilmiş bitki üretimin amaçları, avantajları ve dezavantajları
|
3. hafta |
Genetiği değiştirilmiş bitkilerin üretim teknikleri ve gen aktarımında kullanılan yöntemler
|
4. hafta |
Genetiği değiştirilmiş bitkileri teşhis yöntemleri |
5. hafta |
Terminatör teknolojisi ve bitkisel üretime etkisi, model genetiği değiştirilmiş bitkiler
|
6. hafta |
Türkiye ve Dünya’da genetiği değiştirilmiş ürünlerin durumu
|
7. hafta |
Tıbbi amaçlarla üretilen genetiği değiştirilmiş bitkiler
|
8. hafta |
Gıda olarak kullanılan genetiği değiştirilmiş bitkiler
|
9. hafta |
Genetik olarak değiştirilmiş bitkilerin insan sağlığı ve hayvan sağlığı üzerindeki etkileri
|
10. hafta |
Genetik olarak değiştirilmiş bitkilerden yabani bitkiler ve endemik türlere gen geçişi, genetik olarak değiştirilmiş bitkilerin çevre, biyoçeşitlilik ve sosyo-ekonomik yapıya etkileri
|
11. hafta |
Genetik olarak değiştirilmiş bitkilerin eczacılık açısından tartışılması
|
12. hafta |
Biyogüvenlik sistemlerinin oluşturulması, risk analizleri, risk yönetimi ve risk iletişimi
|
13. hafta |
Ulusal ve uluslararası mevzuatlar, protokoller, anlaşmalar, hukuki düzenlemeler, uygulamalar, etiketleme ve Dünya Sağlık Örgütü’nün yaklaşımı |
14. hafta |
Genetiği değiştirilmiş bitkilerin geleceği
|