1. hafta |
Oksidasyon tanımı, reaktif oksijen ve azot türleri. |
2. hafta |
Antioksidan sınıflandırılması |
3. hafta |
Lipidlerin peroksidasyonu. |
4. hafta |
Fenoller, polifenoller, fenolik asitler, flavonoitlerin antioksidan etkileri. |
5. hafta |
Fenolik antioksidanların izolasyon, kalitatif ve kantitatif analizi. |
6. hafta |
Antioksidan aktivite değerlendirmesi: hidrojen atomu transferine dayalı testler. |
7. hafta |
Antioksidan aktivite değerlendirmesi: elektron transferine dayalı testler. |
8. hafta |
Antioksidan aktivite değerlendirmesi: çevrim içi yöntemler. |
9. hafta |
Antioksidan denge ve patolojenez arasındaki ilişkiler. |
10. hafta |
Fenolik antioksidanların doğal kaynakları. |
11. hafta |
Ekzojenik ve endojenik antioksidanlar. |
12. hafta |
Metal şelat etkinin belirlenmesi. |
13. hafta |
Fenolik bileşiklerin yapı ve etki ilişkisi. |
14. hafta |
Fenolik antioksidanların nütrasötik önemi. |