1. hafta |
Flavonoitlere giriş |
2. hafta |
Flavonoitlerin sınıflandırılması. |
3. hafta |
Flavanols: Bitkisel kaynakları, fiziko-kimyasal özellikleri, ekstraksiyon, kalitatif ve kantitatif analizi, biyolojik aktivitesi |
4. hafta |
Flavonols; Bitkisel kaynakları, fiziko-kimyasal özellikleri, ekstraksiyon, izolasyon, kalitatif ve kantitatif analizi, biyolojik aktivitesi |
5. hafta |
Kalkonlar: Bitkisel kaynakları, fiziko-kimyasal özellikleri, ektraksiyon, izolasyon, kalitatif ve kantitatif analizi, biyolojik aktivitesi |
6. hafta |
Auronlar; Bitkisel kaynakları, fiziko-kimyasal özellikleri, ekstraksiyon, izolasyon, kalitatif ve kantitatif analizi, biyolojik aktivitesi |
7. hafta |
Flavolignanlar: Bitkisel kaynakları, fiziko-kimyasal özellikleri, ekstraksiyon, izolasyon, kalitatif ve kantitatif analizi, biyolojik aktivitesi |
8. hafta |
İzoflavonlar: Bitkisel kaynakları, fiziko-kimyasal özellikleri, ekstraksiyon, izolasyon, kalitatif ve kantitatif analizi, biyolojik aktivitesi |
9. hafta |
Flavonoitler için konvansiyonel analiz ve ekstraksiyon-izolasyon teknikleri. Flavonoitlerin kolon kromatografisi, ince tabaka kromatografisi, katı-faz ekstraksiyonu ile ayırımı. |
10. hafta |
Flavonoitlerin antifungal, antimicrobial aktiviteleri. |
11. hafta |
Flavonoitlerin antienflamatuvar, antikanser aktiviteleri. |
12. hafta |
Flavonoitlerin antidiabetik, diuretik, kardiovasküler etkileri. |
13. hafta |
Flavonoitler için modern analiz ve ekstraksiyon-izolasyon teknikleri. Flavonoitlerin mikrodalga destekli ekstraksiyonu, hızlandırılmış çözücü ekstraksiyonu, süperkritik akışkanlarla ekstraksiyonu, |
14. hafta |
Flavonoitler için güncel analiz tekniği: ultra-performans birleşim kromatografisi (UPC2) ile ayırım. |