Ders Dili |
Türkçe |
Ders Türü |
Seçmeli Dersler |
Öğretim Elemanları |
PROF. DR. GÜLMİRA ÖZEK |
Dersin Veriliş Biçimi |
Yüz yüze eğitim verilmektedir. |
Dersin Önkoşulları |
Bu dersin ön koşulu ya da eş koşulu bulunmamaktadır. |
Önerilen Dersler |
Bu dersle ilişkili önerilen başka ders bulunmamaktadır. |
Okuma Listesi |
1) Xu, D., Hu, M. J., Wang, Y. Q., & Cui, Y. L. (2019). Antioxidant activities of quercetin and its complexes for medicinal application. Molecules, 24(6), 1123.2) Routray, W., & Orsat, V. (2012). Microwave-assisted extraction of flavonoids: a review. Food and Bioprocess Technology, 5(2), 409-424. |
Değerlendirme |
Ara sınav, Klasik, %Ödev, Klasik, 25%Dönem sonu sınavı, Klasik, P. |
Staj & Uygulama |
Yoktur |
Katalog İçeriği |
Flavonoitler Tanımı, Kimyasal Açıdan Değerlendirilmesi ve Sınıflandırılması; Flavonoitler Analizinde Kullanılan Konvansiyonel ve Modern Yöntemler; Bitkisel Kaynakları, Fiziko-Kimyasal Özellikleri; Flavonoitlerin Kromatografik Teknikler İle Ayırımı, Mikrodalga Destekli, Hızlandırılmış Çözücü, ve Süperkritik Akışkanlarla Ekstraksiyonu, İzolasyonu; Bitkilerde ve Gıdada Bulunan Flavonoit Maddeler; Flavonoitlerin Antifungal, Antimikrobial, Antienflamatuvar, Antikanser, Antidiabetik, Diuretik, Kardiovasküler Etkileri. Flavonoitlerin Biyolojik Aktivitesi Hakkında Güncel Bilgiler; Eczacılık Alanında Önem Taşıyan Flavonoitler; Bitkisel İlaçlarda Yer Alan Flavonoitler. |