1. hafta |
Nutrasötikler ve fonksiyonel gıdalara genel bakış |
2. hafta |
Nutrasötikler ve fonksiyonel gıdaların insan sağlığı ve hastalıklardaki önemi |
3. hafta |
Nutrasötikler ve fonksiyonel gıdaların Türkiye, Avrupa Birliği ve dünyadaki yeri ve ticareti |
4. hafta |
Beslenmedeki eser (minör) maddelerin önemi ve kullanımlarındaki problemler |
5. hafta |
Nutrasötiklerin üretiminde karşılaşılan problemler |
6. hafta |
Nutrasötiklerin kontrollerinde karşılaşılan problemler |
7. hafta |
Bitkisel katkılar |
8. hafta |
Antioksidanlar |
9. hafta |
Mineraller, yağ asitleri |
10. hafta |
Nükleotitler, amino asitler |
11. hafta |
Fitosteroller, probiotikler, beta-karoten |
12. hafta |
Fitosteroller, probiotikler, beta-karoten |
13. hafta |
Proteinler, bitkisel ekstreler |
14. hafta |
Standardizasyonları ve ürünlerin stabilitesi |