1. hafta |
Nutrasötikler ve fonksiyonel gıdalara genel bakış |
2. hafta |
Nutrasötikler ve fonksiyonel gıdaların insan sağlığı ve hastalıklardaki önemi. |
3. hafta |
Nutrasötikler ve fonksiyonel gıdaların Türkiye, Avrupa Birliği ve Dünyadaki yeri ve ticareti. |
4. hafta |
Beslenmedeki eser (minör) maddelerin önemi ve kullanımlarındaki problemler. |
5. hafta |
Nutrasötiklerin üretiminde karşılaşılan problemler. |
6. hafta |
Nutrasötiklerin kontrollerinde karşılaşılan problemler. |
7. hafta |
Bitkisel Katkılar |
8. hafta |
antioksidanlar |
9. hafta |
mineraller, yağ asitleri |
10. hafta |
nükleotitler, amino asitler |
11. hafta |
fitosteroller, probiotikler, beta-karoten |
12. hafta |
fitosteroller, probiotikler, beta-karoten |
13. hafta |
proteinler, bitkisel ekstreler |
14. hafta |
Standardizasyonları ve ürünlerin stabilitesi |