|
1. hafta |
Yüksek Basınçlı Sıvı Kromatografisi (YBSK) 'nin Tanımı |
|
2. hafta |
Mekanizmaları, Hareketli ve hareketsiz faz, Pompa ve dedektörler; |
|
3. hafta |
YBSK Pompaları |
|
4. hafta |
YBSK dedektörleri |
|
5. hafta |
Bitkisel Materyalden Örnek Hazırlama |
|
6. hafta |
Bitkisel Drogların Analizinde YBSK'nın Önemi: |
|
7. hafta |
Ara sınav |
|
8. hafta |
Nutrasötikler ve fonksiyonel gıdaların analizinde YBSK'nın önemi |
|
9. hafta |
Primer Metabolitlerin (Karbohidrat, Lipit, Amino asit, Proteinler) YBSK Analizleri |
|
10. hafta |
Sekonder Metabolitlerin (Polifenolik maddeler, İzoprenoitler, Alkaloitler) YBSK Analizleri |
|
11. hafta |
YBSK ile Miktar Tayini ve Kalite Kontrol Yöntemleri. |
|
12. hafta |
YBSK ile Miktar Tayini ve Kalite Kontrol Yöntemleri. |
|
13. hafta |
Farmakopede YBSK analizleri |
|
14. hafta |
Farmakopede YBSK analizleri |