|
1. hafta |
Bitki doku kültürünün tarihi, gelişimi ve uygulama alanları, avantajları ve dezavantajları |
|
2. hafta |
Temel bilgiler: Sterilizasyon, Besin ortamları, Stok solusyonların hazırlanması ve saklanması, Bitki büyüme hormonları, Kültür şartları |
|
3. hafta |
Tohum ve embriyo Kültürleri ve uygulamaları |
|
4. hafta |
Kallus Kültürleri ve uygulamaları |
|
5. hafta |
Organ kültürleri ve uygulamaları |
|
6. hafta |
Hücre ve protoplast kültürü ve uygulamaları |
|
7. hafta |
Mikroçoğaltım ve somaklonal varyasyon |
|
8. hafta |
Bitki doku ve hücre kültürü ile sekonder metabolit üretimi ve regülasyonu |
|
9. hafta |
Biyotransformasyon, biyoreaktörler, bitki moleküler biyolojisine giriş, DNA, genler ve kromozomların yapısı,, protein sentezi |
|
10. hafta |
Bitkilerden genetik materyalin izolasyonu, jel elektroforezi, sekans |
|
11. hafta |
PCR (Polimeraz zincir reaksiyonu), RFLP, ELISA (Enzyme linked immunosorbant Assay) |
|
12. hafta |
Klonlama, restriksiyon enzimleri, vektörler, cDNA |
|
13. hafta |
Blotting, gen aktarımı ve uygulamaları |
|
14. hafta |
Sekonder metabolit üretiminde moleküler teknikler ve uygulamaları |