Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi
  • Kurumsal
  • Akademik Programlar
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Türkçe
    • Türkçe Türkçe
    • İngilizce İngilizce
Program Profili Kabul ve Kayıt Koşulları Yeterlilik Koşulları ve Kuralları Önceki Öğrenmenin Tanınması Öğretim Elemanları Bölüm Bşk. ve AKTS Koord. Alan Yeterlilikleri Program Yeterlilikleri (Çıktıları) Dersler - AKTS Kredileri Alan & Prog. Yeterlilik İlişkileri Ders - Prog. Yeterlilik İlişkileri Ölçme ve Değerlendirme Mezuniyet Koşulları Üst Derece Programlarına Geçiş İstihdam Olanakları
  • Açıköğretim Fakültesi
  • Laborant Ve Veteriner Sağlık
  • Dersler - AKTS Kredileri
  • Hijyen ve Sanitasyon
  • Öğrenme Çıktıları
  • Tanıtım
  • İçerik
  • Öğrenme Çıktıları
  • Öğretim Yöntem ve Teknikleri
  • Program Çıktılarına Katkısı
  • Ölçme ve Değerlendirme

  • Hijyen ve sanitasyon kavramlarını tanımlar.
  • Katı atık türlerini açıklar ve katı atıkların bertaraf yöntemlerini sınıflandırır.
  • Sıvı atık türlerini açıklar ve katı atıkların bertaraf yöntemlerini sınıflandırır.
  • Hijyenik temizlik uygulamalarını açıklar ve hijyenik temizlik uygulamalarında kullanılan maddeleri listeler.
  • Kirlenme ve temizlik kavramlarını açıklar.
  • Hijyenik temizlik işlemlerini listeler.
  • Antiseptik ve dezenfektan madde tanımlarını yapar.
  • Dezenfeksiyon kavramını açıklar ve dezenfektanları sınıflandırır.
  • El, ağız-diş ve vücut-saç temizliğinde kullanılanlar temizlik ürünlerini açıklar.
  • Kişisel Hijyen uygulamalarını açıklar.
  • Vücut, el, ayak, ağız, saç, tırnak, yüz, göz, kulak ve burun hijyeni ve temizliği kavramlarını açıklar.
  • Uyku hijyeni kavramlarını açıklar.
  • Temiz suyun sağlanması ve sanitasyonu kavramlarını açıklar.
  • Su kirliliğini açıklar ve nedenlerini sınıflandırır.
  • Su kirliliğine karşı alınabilecek önlemleri açıklar sınıflandırır.
  • Su ile ilgili ortaya çıkabilecek hastalıkları açıklar.
  • Sağlıklı içme ve kullanma suyunun niteliklerini açıklar.
  • Gıda hijyeni kavramını açıklar.
  • Gıdalara uygulanan işlemleri sınıflandırır ve muhafaza yöntemlerini açıklar.
  • Gıda maddelerinde bozulma ve nedenlerini sınıflandırır.
  • Gıda kaynaklı hastalıkları açıklar ve alınması gereken önlemleri listeler.
  • Gıdalarda kimyasal madde kalıntı sorunlarını açıklar.
  • Explains the concepts of food safety legislation-HACCP.
  • Toplu yaşam ortamlarında hijyen kavramını açıklar ve yapılması gerekenleri sınıflandırır.
  • Konut hı̇jyenı̇ ve sağlığı kavramlarını açıklar.
  • Okul hı̇jyenı̇ kavramını açıklar.
  • Sağlık kurumlarında sağlık ve hı̇jyen önlemlerı̇ni sınıflandırır.
  • Yı̇yecek-ı̇çecek üreten ve satan yerlerdeki hı̇jyen ı̇lkelerı̇ni açıklar
  • Hasta bina sendromu kavramını açıklar.
  • Vektörler ve kemirgenlerle mücadele kavramlarını açıklar.
  • İş yeri hijyeni kavramını açıklar.
  • İş yeri ortamındaki fiziksel etkenleri listeler ve kontrol altına alınması için yapılması gerekenleri açıklar.
  • İş yeri ortamındaki kimyasal etkenleri listeler ve kontrol altına alınması için yapılması gerekenleri açıklar.
  • İş yeri ortamındaki biyolojik etkenleri listeler ve kontrol altına alınması için yapılması gerekenleri açıklar.
  • İş yerı̇ ortamında ergonomı̇k koşulları belirler ve kontrol altına alınmasını açıklar.
  • İş yerı̇ ortamında psikososyal etkenleri belirler ve kontrol altına alınmasını açıklar.
  • Özel konularda hijyen kavramını açıklar.
  • Hı̇jyen eğı̇tı̇mı̇ kavramını açıklar
  • Kronı̇k sağlık sorunlarında hı̇jyen kavramını açıklar
  • Sağlıkla ı̇lgı̇lı̇ özel dönemlerde hı̇jyen kavramını açıklar.
  • Sağlık amaçlı kullanılan araçların hı̇jyenı̇ (kontakt lens, takma dı̇ş, kulaklık, gözlük) kavramlarını açıklar.

  • Kurumsal
  • İsim ve Adres
  • Akademik Takvim
  • Yönetim Kadrosu
  • Kurum Hakkında
  • Akademik Programlar
  • Genel Kabul Şartları
  • Önceki Öğrenmenin Tanınması
  • Kayıt İşlemleri
  • AKTS Kredi Sistemi
  • Akademik Danışmanlık
  • Akademik Programlar
  • Doktora / Sanatta Yeterlik
  • Yüksek Lisans
  • Lisans
  • Önlisans
  • Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Şehirde Yaşam
  • Konaklama
  • Beslenme Olanakları
  • Tıbbi Olanaklar
  • Engelli Öğrenci Olanakları
  • Sigorta
  • Maddi Destek
  • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Öğrenim Olanakları
  • Uluslararası Programlar
  • Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
  • Dil Kursları
  • Staj
  • Sosyal Yaşam ve Spor Olanakları
  • Öğrenci Kulüpleri