Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi
  • Kurumsal
  • Akademik Programlar
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Türkçe
    • Türkçe Türkçe
    • İngilizce İngilizce
Genel Bilgi Bölümler Öğretim Elemanları Yönetim İletişim Bilgileri
  • Eczacılık Fakültesi
  • Dersler - AKTS Kredileri
  • Farmasötik Mikrobiyoloji I
  • Öğrenme Çıktıları
  • Tanıtım
  • İçerik
  • Öğrenme Çıktıları
  • Öğretim Yöntem ve Teknikleri
  • Program Çıktılarına Katkısı
  • Ölçme ve Değerlendirme

  • Mikrobiyolojinin tarihini açıklayabilecektir.
  • Mikrobiyoloji konusunda önemli bilim adamları ve buluşlarını tanır.
  • Mikrobiyal Evrimi açıklayabilecektir.
  • Ökaryotik mikrobiyal hücrelerin kökenini ve evrimini sıralar.
  • Mikrobiyolojinin Alt Dalları ve Uygulama Alanlarını açıklayabilecektir.
  • Mikrobiyolojinin alt dallarını sıralar.
  • Mikroorganizmaların Sınıflandırılmasını yapar.
  • Mikroorganizmaların genel sınıflandırmasını yapar.
  • Mikroorganizma gruplarını genel özellikleriyle ve kıyaslama yoluyla açıklar
  • Prion kavramını, özellik ve önemini açıklar.
  • Prokaryotik Hücre Organizasyonunu açıklayabilecektir.
  • Prokaryotik hücrenin genomik özelliklerin sayar
  • Prokaryotik morfolojiyi tanımlar.
  • Prokaryotik bakterilerin sınıflandırmasını yapar.
  • Plazmidi, plazmid çeşitlerini ve fonksiyonlarını tanımlar.
  • Kapsülü, yapısını, fonksiyonlarını tanımlar.
  • Kapsüllü bakterileri sayar.
  • Ökaryotik Hücre organizasyonunu açıklayabilecektir.
  • Ökaryotik hücre morfolojisini tanımlar.
  • Ökaryotik hücre duvarını tanımlar, farklı ökaryotik hücre duvarlarının yapısını kıyaslar.
  • Ökaryotik hücre organellerini ve genetik materyalini, özelliklerini ve fonksiyonlarını açıklar.
  • Mikroorganizma hareket organellerini ve özelliklerini açıklar.
  • Mikrobiyal Üreme ve Etkili Fizyolojik Faktörleri açıklayabilecektir.
  • Mikrobiyal üremeyi tanımlar.
  • Mikrobiyal üremeyi farklı hücresel organizasyonlar açısından açıklar.
  • Üreme faktörünü ve önemini açıklar.
  • Mikrobiyal Beslenmeyi açıklayabilecektir.
  • Besiyeri kavramını açıklar ve çeşitlerini ve özelliklerini tanımlar.
  • Besiyeri içeriklerini ve fonksiyonlarını açıklar.
  • Mikrobiyal üreme üzerine Etkili Faktörleri açıklayabilecektir.
  • Mikroorganizmaları farklı koşullarda gelişme özelliklerine göre sınıflandırır ve açıklar.
  • Mikrobiyal üreme üzerinde etkili olan faktörleri açıklar.
  • Elektromanyetik spektrumu ve Radyasyonun mikrobiyal hücre yaşamına etkilerini açıklar.
  • Mikrobiyal Kültür ve Çeşitlerini sayabilecektir.
  • Aerobik kültür koşullarını açıklar.
  • Anaerobik kültür koşullarını açıklar.
  • Kesikli kültürü açıklar.
  • Yarı kesikli kültürü açıklar.
  • Sürekli kültürü açıklar kullanım amaçlarını açıklar.
  • Ekim Tekniklerini açıklayabilecektir.
  • Ekim tekniklerini sınıflandırır.
  • Ekim tekniklerinin amaçlarını açıklar.
  • Ekim tekniklerinin nasıl yapıldığını açıklar.
  • Mikroorganizmaların Saklama Yöntemlerini açıklayabilecektir.
  • Farklı mikroorganizma gruplarını saklama yöntemlerini açıklar.
  • Saklama yöntemlerinin amacını açıklar.
  • Mikroorganizmaların Enerji Elde Etme Yollarını açıklayabilecektir.
  • Mikroorganizmaları enerji ve karbon elde etme yollarına göre gruplandırır.
  • Mikrobiyal fermentasyon, solunum, oksidatif fosforilasyon ve kemosentez kavramlarını açıklar ve enerji düzeyindeki farkları sıralar.
  • Entner-Doudorof (glikoliz) yolunu açıklar.
  • Sitrik asit döngüsünü açıklar.
  • Farklı metabolik yolları gerçekleştiren mikroorganizma gruplarını sıralar.
  • Mikrobiyal enerji kaynağı olan organik, inorganik bileşikleri sıralar.
  • Bakteriyel hücre membranında (mezozom) elektron transfer zincirini tanımlar.
  • Fermentasyonun aşamalarını sıralar.
  • Fermentasyon sırasında oluşan enerji kazanımını hesaplar, mikrobiyal aerobik ve anaerobik enerji kazanımlarını kıyaslar.
  • Fermentasyon ürünlerini sıralar ve kullanım amaçlarını açıklar.
  • Mikroorganizmalar ve Genetik materyallerini açıklayabilecektir.
  • Mikroorganizmalarda bulunan genetik materyalleri sıralar ve organizasyonlarını açıklar.
  • Mikrobiyal replikasyon, santral dogma, transkripsiyon ve translasyonu, enzimlerini ve fonksiyonlarını açıklar.
  • Mikrobiyal DNA ve RNA yapısını açıklar.
  • Ribozomal RNA yapısını ve önemini açıklar.
  • Prokaryot ve ökaryotlarda protein sentezindeki farkları sayar.
  • PCR yöntemini ve prensiplerini açıklar.
  • Mutasyonları açıklayabilecektir.
  • Mutasyonu tanımlar; çeşitlerini ve farmasötik mikrobiyolojideki önemini açıklar.
  • Mikrobiyal kültürlerde mutant hücrelerin nasıl saptanacağını testleri ile açıklar.
  • Mikrobiyal rekombinasyonla ilgiil terimleri açıklar.
  • Transformasyonun mekanizmasını açıklar.
  • Konjugasyonun mekanizmasını açıklar.
  • Transdüksiyonun mekanizmasını açıklar.
  • Transfeksiyonun mekanizmasını açıklar.
  • Bakterileri açıklayabilecektir.
  • Gram pozitif kok ve Gram Negatif kok bakterileri sayar ve özelliklerini açıklar.
  • Gram pozitif basil ve gram negatif basil bakterileri sayar ve özelliklerini açıklar.
  • Gram negatif enterik yol bakterilerini sayar ve özelliklerini açıklar.
  • Gram negatif solunum yolu bakterilerini sayar ve özelliklerini açıklar.
  • Gram negatif zoonotik bakterileri sayar ve özelliklerini açıklar.
  • Mycobacteria yapısı ve özelliklerini açıklar.
  • Actinomycetes yapısı ve özelliklerini açıklar.
  • Spiroketlerin yapısı ve özelliklerini açıklar.
  • Fungusları açıklayabilecektir.
  • Küf Mantarının hücresel yapı, özellik ve farklarını açıklar.
  • Küf mantarının üremesini, spor çeşitlerini, yapılarını açıklar.
  • Küf mantarının tanımlanması ve kriterlerini açıklar.
  • Küf mantarlarının sınıflandırmasını yapar, gruplarının temel özelliklerini açıklar.
  • Maya hücresel yapı, özellik ve farklarını açıklar.
  • Mayanın üremesini açıklar.
  • Mayaların tanımlanması ve kriterlerini açıklar
  • Mayaları sınıflandırır.
  • Virüsleri açıklayabilecektir.
  • Virüslerin yapı ve özelliklerini sayar.
  • Virüslerin taksonomik özelliklerini açıklar.
  • Virüslerin konak hücreyi enfeksiyon sürecini (liziz, lizojeni, kanserleşme, lizize uğrama) açıklar.
  • Virüslerin konak hücreyi enfeksiyon sürecini (liziz, lizojeni, kanserleşme, lizize uğrama) açıklar.
  • Lizojenik konversiyonu tanımlar, örnekleme yapar.
  • Virüslerin replikasyonlarını açıklar.
  • Virüslerin in vitro, in vivo üretim yöntemlerini açıklar
  • Virüslerin tanımlanması ve incelenme yöntemlerini açıklar.
  • Faj kavramını, tespitini açıklar.
  • Parazitleri açıklayabilecektir.
  • Simbiyoz çeşitlerini sayar.
  • Parazitlerin özelliklerini açıklar.
  • Parazitlerin bulaş yollarını sayar.
  • Ara konak ve son konaktaki yaşam formlarını açıklar.
  • Parazitlik sınıflarını sayar ve açıklar.
  • Parazitlerin konağa zararlarını sayar.
  • Parazitlerden korunma ve tedavi seçeneklerini sayar.
  • Algleri açıklayabilecektir.
  • Alglerin hücresel yapılarını açıklar.
  • Alglerin sağlık açısından önemini açıklar.
  • Alglerin çevresel önemlerini açıklar.

  • Kurumsal
  • İsim ve Adres
  • Akademik Takvim
  • Yönetim Kadrosu
  • Kurum Hakkında
  • Akademik Programlar
  • Genel Kabul Şartları
  • Önceki Öğrenmenin Tanınması
  • Kayıt İşlemleri
  • AKTS Kredi Sistemi
  • Akademik Danışmanlık
  • Akademik Programlar
  • Doktora / Sanatta Yeterlik
  • Yüksek Lisans
  • Lisans
  • Önlisans
  • Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Şehirde Yaşam
  • Konaklama
  • Beslenme Olanakları
  • Tıbbi Olanaklar
  • Engelli Öğrenci Olanakları
  • Sigorta
  • Maddi Destek
  • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Öğrenim Olanakları
  • Uluslararası Programlar
  • Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
  • Dil Kursları
  • Staj
  • Sosyal Yaşam ve Spor Olanakları
  • Öğrenci Kulüpleri