Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi
  • Kurumsal
  • Akademik Programlar
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Türkçe
    • Türkçe Türkçe
    • İngilizce İngilizce
Program Profili Kabul ve Kayıt Koşulları Yeterlilik Koşulları ve Kuralları Önceki Öğrenmenin Tanınması Öğretim Elemanları Bölüm Bşk. ve AKTS Koord. Alan Yeterlilikleri Program Yeterlilikleri (Çıktıları) Dersler - AKTS Kredileri Alan & Prog. Yeterlilik İlişkileri Ders - Prog. Yeterlilik İlişkileri Ölçme ve Değerlendirme Mezuniyet Koşulları Üst Derece Programlarına Geçiş İstihdam Olanakları
  • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  • Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı
  • Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı-Doktora
  • Dersler - AKTS Kredileri
  • Kültür ve Sanatta Gastronomi
  • Tanıtım
  • Tanıtım
  • İçerik
  • Öğrenme Çıktıları
  • Öğretim Yöntem ve Teknikleri
  • Program Çıktılarına Katkısı
  • Ölçme ve Değerlendirme

Ders Adı Ders Kodu Zorunlu/Seçmeli Teori + Uygulama AKTS
Kültür ve Sanatta Gastronomi TRZ626 I.YARIYIL 3+0 7.5
Ders Dili Türkçe
Ders Türü Seçmeli Dersler
Öğretim Elemanları DOÇ. DR. SİBEL ÖNÇEL GÜLER
Dersin Veriliş Biçimi Yüz yüze eğitim
Dersin Önkoşulları Bu dersin ön koşulu ya da eş koşulu bulunmamaktadır
Önerilen Dersler Yok
Okuma Listesi Daha sonra duyurulacaktır
Değerlendirme Sınav ve proje
Staj & Uygulama Yok
Katalog İçeriği Kültür, Sanat ile Mutfak Kültürünün Etkileşimleri; Yeme İçme Kültürü; Mekan, Çevre ve insan ilişkileri; Yeme İçme Kültürünün Bölgelere Göre Değişimi; Mekan, Çevre ve İnsan İlişkilerine Göre Meydana Gelen Değişiklikler; Kültür ve Çağa Göre Tüketilen Yiyecek ve İçecekler; Kültür ve Çağa Göre Kullanılan Mutfak Malzemeleri; Mutfak Kültürünün Mimari ve İç Mimariyle olan İlişkisi; Tarihsel Süreçte Kullanılan Kap ve Kacak, Araç gereçler; Dönemlere Göre Meydana Gelen Değişimler; Yeme İçme Kültürünün Fotoğraf Sanatına Etkisi; Sinema gibi Görsel Sanatlarda Yiyecek Kültürünün Önemi; Mutfak Faktörünün Plastik Sanatlar Üzerinde Etkileri.

  • Kurumsal
  • İsim ve Adres
  • Akademik Takvim
  • Yönetim Kadrosu
  • Kurum Hakkında
  • Akademik Programlar
  • Genel Kabul Şartları
  • Önceki Öğrenmenin Tanınması
  • Kayıt İşlemleri
  • AKTS Kredi Sistemi
  • Akademik Danışmanlık
  • Akademik Programlar
  • Doktora / Sanatta Yeterlik
  • Yüksek Lisans
  • Lisans
  • Önlisans
  • Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Şehirde Yaşam
  • Konaklama
  • Beslenme Olanakları
  • Tıbbi Olanaklar
  • Engelli Öğrenci Olanakları
  • Sigorta
  • Maddi Destek
  • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Öğrenim Olanakları
  • Uluslararası Programlar
  • Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
  • Dil Kursları
  • Staj
  • Sosyal Yaşam ve Spor Olanakları
  • Öğrenci Kulüpleri