Katalog İçeriği |
Dünya ve Türkiye Hayvancılığına Genel Bakış: Dünya’da Hayvancılık, Türkiye’de Hayvancılık; Başlıca Yetiştiricilik Tanımları: Zootekni, Evciltme, Evciltme Alanları, Evciltme Yöntemleri ve Etkileri; Hayvan Irkları ve Özellikleri: Sütçü Irk Hayvanların Genel Özellikleri, Etçi Irk Hayvanların Genel Özellikleri, Tavuk Irkları ve Hibrit Genotiplerin Genel Özellikleri; Hayvanlarda Verimler ve Verim Özellikleri: Üreme, Döl Verimi ve Döl Verimini Etkileyen Faktörler; Çevre ve Hastalıklara Direnç: Çevre ve Çevreye Uyum; Yetiştirme Metodları: Saf Yetiştirme Akrabalı Yetiştirme (Kan Yakınlığı); Seleksiyon ve Seleksiyon Metotları: Karakter, Genotip, Fenotip ve Çevre; Kuluçka |