Ders Dili |
Türkçe |
Ders Türü |
Zorunlu Dersler |
Öğretim Elemanları |
DOÇ. DR. MUSTAFA SİNAN KAYNAK |
Dersin Veriliş Biçimi |
Uzaktan eğitim |
Dersin Önkoşulları |
Bu dersin önkoşulu ya da eş koşulu bulunmamaktadır. |
Önerilen Dersler |
Bu dersle ilişkili önerilen başka dersler bulunmamaktadır. |
Okuma Listesi |
T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YAYINI NO: 2289, AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ YAYINI NO: 1286, TEMEL YEM BİLGİSİ VE HAYVAN BESLEME, Editör: Prof.Dr. İbrahim İsmet TÜRKMEN |
Değerlendirme |
1 Arasınav ve 1 Dönem Sonu Sınavı |
Staj & Uygulama |
Bu ders için staj veya uygulama yoktur. |
Katalog İçeriği |
Yem Bilgisine Giriş: Yemin tanımı sınıflandırılması, Enerji değerliliği; Kaba Yemler: Yeşil kuru yemler, Silaj, Kök ve yumru yemler; Konsantre Yemler: Tane yemler, Çeşitli endüstri yan ürünleri; Yem Katkı Maddeleri ve Biyoteknoloji: Katkı maddeleri; Karma Yem Üretimi ve Yem Analiz Teknikleri: Karma yem formları ve üretimi, İşleme teknikleri ve depolanması, Analizler; Süt Sığırı Beslenmesinin Temel İlkeleri: Buzağıların damızlık genç dişi sığırların ve ineklerin beslenmesi; Besi Sığırı, Koyun ve Keçi Beslenmesinin Temel İlkeleri: Besi sığırı koyun ve keçi besleme; Kanatlı Beslemesinin Temel İlkeleri: Tavukların broylerlerin hindilerin ve bıldırcınların beslenmesi. |