Katalog İçeriği |
Temel Kavramlar ve Yaklaşımlar: Hijyenin Tarihçesi, Hijyenin Tanımı, Önemi ve Amacı; Hijyenik Temizlik Uygulamaları ve Kullanılan Maddeler: Kirlenme ve Temizlik, Hijyenik Temizlik İşlemleri; Kişisel Hijyen Uygulamaları: Kişisel Hijyen ve Önemi, Bireysel Temizliğin Önemi; Temiz Suyun Sağlanması ve Sanitasyon: Suyun Önemi ve Özellikleri, Güvenilir İçme-Kullanma Suyunun Sağlanması; Gıda Hijyeni: Gıdalara Uygulanan İşlemler ve Muhafaza Yöntemleri, Gıda Maddelerinde Bozulma ve Nedenleri, Gıda Kaynaklı Hastalıklar ve Alınması Gereken Önlemler; Toplu Yaşam Ortamları ve Hijyen: Konut Hijyeni ve Sağlığı, Okul Hijyeni; İş Yeri Hijyeni: İş Sağlığı ve İş Hijyeni Tanımları |