Ders Dili |
Türkçe |
Ders Türü |
Mesleki Seçmeli Dersler |
Öğretim Elemanları |
|
Dersin Veriliş Biçimi |
Bu ders sadece yüz yüze eğitim şeklinde yürütülmektedir. |
Dersin Önkoşulları |
Bu dersin ön koşul ya da eş koşulu bulunmamaktadır. |
Önerilen Dersler |
Bu dersi alan/alacak öğrencilerin TRZ464 Restoran Yönetimi dersini de alması önerilir. |
Okuma Listesi |
Bolsman, H. Eric; Lexiskon der Ber, Hugo Matthaes Drukkerei und Verlag, Stutgard, 1999.Katsigris, Costas ve Porter, Marry. The Bar and Beverage Book. John Willey & Sons, NewYork. 1991. |
Değerlendirme |
2 ara sınav ve 1 final sınavı |
Staj & Uygulama |
Bu ders için uygun değildir. |
Katalog İçeriği |
Barın tanımı; Tarihsel Gelişimi ve Kavramlar, Barın Organizasyonu; Barın Teknik Özellikleri ve Bar Stoku, Barda Kullanılan Teknik Ekipmanlar ve Araçlar; Konaklama İşletmelerinde Barın Yapılması; Barda Çalışan Personelin Rütbelendirilmesi ve Görev Tanımları; Bar Çeşitleri; Barda Ön Hazırlık (Barda mise en place); Barda Kurallar. BiranınÜretimi; Biranın İçindekiler; Biranın Tarihi; Bira Çeşitleri ve Biranın Servisi; Şarabın Üretim, Şarabın İçindekiler; Şarabın Tarihi; Şarap Çeşitleri ve Şarabın Servisi; Türkiye'de Şarabın Üretimi ve Şaraplık Üzüm Çeşitleri; Cin ve Votkanın Üretimi; Çeşitleri, Servis, Cin ve Votka ile Hazırlanan Karışımlar; Rakı, Tekila ve Rom Üretimi |