| Ders Dili | Türkçe | 
                    
                        | Ders Türü | Zorunlu Dersler | 
                    
                        | Öğretim Elemanları |  | 
                    
                        | Dersin Veriliş Biçimi | Uzaktan eğitim | 
                    
                        | Dersin Önkoşulları | Bu dersin önkoşulu ya da eş koşulu bulunmamaktadır. | 
                    
                        | Önerilen Dersler | Bu dersle ilişkili önerilen başka dersler bulunmamaktadır. | 
                    
                        | Okuma Listesi | Kutluat Merdol, Türkan (2013). Genel Beslenme. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları, Yayın No: 2786. | 
                    
                        | Değerlendirme | 1 Arasınav ve 1 Dönem Sonu Sınavı | 
                    
                        | Staj & Uygulama | Bu ders için staj veya uygulama yoktur. | 
                    
                        | Katalog İçeriği | Beslenmede temel ilkeler ve besin ögeleri: Besin ögeleri, fonksiyonları ve tüketilmesi gereken miktarlar; Besin grupları ve besinlerin kalite tanımları: Besinlerin gruplandırılması; Menü planlama ve standart yemek tarifesi kullanımı: Menü planlamaya etki eden etmenler; Besin satın alma ve saklama ilkeleri; Besin hazırlama ve pişirme ilkeleri; Yemek servis yöntemleri; Besin hazırlama ve pişirmede hijyen ve sanitasyon ilkeleri; Özel durumlarda beslenme. |