Ders Dili |
Türkçe |
Ders Türü |
Zorunlu Dersler |
Öğretim Elemanları |
DOÇ. DR. HAKAN SEZEREL |
Dersin Veriliş Biçimi |
Uzaktan eğitim |
Dersin Önkoşulları |
Bu dersin önkoşulu ya da eş koşulu bulunmamaktadır. |
Önerilen Dersler |
Bu dersle ilişkili önerilen başka dersler bulunmamaktadır. |
Okuma Listesi |
Güldemir, O. vd. (2013). Yiyecek İçecek Yönetimi. (Ed. Dündar Denizer) Eskişehir: Anadolu Üniversitesi. |
Değerlendirme |
1 Arasınav ve 1 Dönem Sonu Sınavı |
Staj & Uygulama |
Bu ders için staj veya uygulama yoktur. |
Katalog İçeriği |
Yiyecek İçecek İşletmelerine Genel Bakış: Yiyecek içecek işletmeleri yönetiminin kapsamı ve önemi, Yiyecek içecek işletmelerinin sınıflandırılması, Yiyecek içecek işletmelerinde gıda güvenliği; Yiyecek İçecek İşletmelerinde Yönetim Süreci; Menü Yönetimi; Yiyecek İçecek İşletmelerinde Satın Alma Süreci; Teslim Alma ve Depolama; Üretim ve Servis Süreci; Gelir ve Maliyet Kontrolü; Yiyecek İçecek Endüstrisinde Yeni Trendler: Yeme ortamı ve etkileri, Temalı restoran ve barlar. |