Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi
  • Kurumsal
  • Akademik Programlar
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Türkçe
    • Türkçe Türkçe
    • İngilizce İngilizce
Program Profili Kabul ve Kayıt Koşulları Yeterlilik Koşulları ve Kuralları Önceki Öğrenmenin Tanınması Öğretim Elemanları Bölüm Bşk. ve AKTS Koord. Alan Yeterlilikleri Program Yeterlilikleri (Çıktıları) Dersler - AKTS Kredileri Alan & Prog. Yeterlilik İlişkileri Ders - Prog. Yeterlilik İlişkileri Ölçme ve Değerlendirme Mezuniyet Koşulları Üst Derece Programlarına Geçiş İstihdam Olanakları
  • Program Yeterlilikleri (Çıktıları)
# Program Yeterlilikleri (Çıktıları)
1 Turizm alanındaki kavramları, fikirleri ve verileri bilimsel yöntemlerle değerlendirebilme, karmaşık problem ve konuları belirleyebilme ve analiz edebilme, tartışmalar yapabilme, kanıta ve araştırmalara dayalı öneriler geliştirebilme
2 Eleştirel düşünebilme, alternatif çözümlerin, değerlendirmelerin ve sorunlara yaklaşım yollarının zayıf ve kuvvetli yönlerini tanımlamak için akıl yürütebilme, farklı kaynaklardan bilgi elde edebilme ve analiz etme becerisine sahip olabilme, inisiyatif kullanabilme
3 Turizm ile ilgili sektörlerde sorumluluğu altında çalışanların mesleki gelişimine yönelik etkinlikleri planlayıp yönetebilme
4 Kelime anlamı, kompozisyon kuralları ve gramer dâhil olmak üzere bir yabancı dilde bilgi sahibi olabilme, alanındaki bilgileri izleyip yeterli düzeyde anlayabilme ve meslektaşları ile iletişim kurabilecek düzeyde en az bir yabancı dil bilgisine sahip olabilme (“European Language Portfolio Global Scale”, Level B1)
5 Turizm alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımı (önbüro ve materyal yönetimi vb.) ve donanımı bilgisine sahip olabilme, bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilme (ECDL-A“European Computer Driving Licence”, Advanced Level)
6 Takım çalışmasına yatkın, liderlik özelliklerine sahip ve diğer alanlardaki uzmanlarla iletişim kurabilme yeterliliğine sahip olabilme
7 Turizm alanı ile ilgili sayısal ve istatistiksel araştırma becerisine ve düşünme yeteneğine sahip olabilme, alınacak kararların sonuçlarını öngörebilme ve doğru tahminlerde bulunabilme, sebep-sonuç ilişkilerini göz önünde bulundurabilme, analitik düşünce yapısına sahip olabilme ve stratejik yaklaşım geliştirebilme
8 Öz değerlendirme yaparak sürekli gelişim için çaba harcayabilme, yeni bilgi ve fikirlere açık olarak kendisini ve kurumunu geliştirmede etkin rol oynayabilme
9 Turizm ile ilgili mevzuatı (yasa, yönetmelik, genelge vb.) temel değer ve ilkeleri izleyebilme, bunlara uygun davranabilme; iş güvenliği, işçi sağlığı, sosyal güvenlik hakları, kalite kontrol ve yönetimi ile çevre koruma konularında yeterli bilgi ve bilince sahip olabilme
10 Sorumluluğundaki kişiler ve özellikle toplumun alanla ilgili ilgi, istek ve ihtiyaçlarını belirleyebilme, ülkenin ve yakın çevrenin sosyo-kültürel, ekonomik özelliklerini tanıyabilme, bu özelliklere uygun öğretme ve öğrenme süreçlerini planlayabilme, uygulayabilme ve yönetebilme
11 Turizm alanı ile ilgili etik değerlere bağlı kalabilme ve sosyal sorumluluk sahibi olabilme
12 Konaklama işletmeciliği ile ilgili bilgi, tartışma ve analizleri yöneticilere, paydaşlara ve alan dışındakilere sunabilme
13 Turizm alanındaki uygulamalarda karşılaşabileceği öngörülemeyen karmaşık durumlarda sorumluluk alarak çözüm üretebilme, sorunların çözümünde özgün ve özerk olabilme ve kendi başına karar verebilme
14 Konaklama işletmesi ile ilgili planlama, örgütleme, koordinasyon, yöneltme ve kontrol fonksiyonlarını yerine getirebilme
15 Konaklama ile ilgili hizmet verme süreçlerini analiz edebilme, planlayabilme, uygulayabilme, denetleyebilme, gerektiğinde hizmet verme süreçlerini yeniden yapılandırabilme ve geliştirebilme
16 Konaklama ile ilgili hizmet verme politika ve stratejilerini kullanabilme, hizmet süreçlerini tüketiciyi tatmin edecek biçimde yerine getirebilme, gözden geçirebilme, geliştirebilme, değerlendirebilme ve tüketici tatmini ölçme araçları geliştirebilme ve kullanabilme
17 Konaklama işletmesi ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereçleri ve teknolojileri tanıyabilme, kullanabilme ve koruyabilme
18 Konaklama işletmelerinde yer alan departmanlar ve işler ile ilgili detaylı bilgi sahibi olabilme
19 Turizm alanına özgü araştırma yöntemleri konusunda temel düzeyde bilgi sahibi olabilme
20 Konaklama işletmelerinin iç ve dış çevre faktörleri, işletmenin bölümleri ve birbirleriyle ilişkileri ve etkileşimleri, yönetimi, politikaları ve stratejileri konularında bilgi sahibi olabilme
21 Konaklama işletmeciliği, turizm ve bu alanlara yakın disiplinlerdeki bilgileri, kuramları, modelleri genel olarak iş ortamında kullanabilme ve yorumlayabilme
22 Kurumunda sağlık, güvenlik ve risk değerlendirmesi yapabilme, riski en aza indirebilecek yeni yöntemleri uygulayabilmek için bilgi toplayabilme
23 Konaklama işletmeciliği ile ilgili alanlarda proje yürütebilme, yürütülen projelerde katılımcı olarak görev alabilme, projenin hedeflerine uygun sorumluluk alabilme
  • Kurumsal
  • İsim ve Adres
  • Akademik Takvim
  • Yönetim Kadrosu
  • Kurum Hakkında
  • Akademik Programlar
  • Genel Kabul Şartları
  • Önceki Öğrenmenin Tanınması
  • Kayıt İşlemleri
  • AKTS Kredi Sistemi
  • Akademik Danışmanlık
  • Akademik Programlar
  • Doktora / Sanatta Yeterlik
  • Yüksek Lisans
  • Lisans
  • Önlisans
  • Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Şehirde Yaşam
  • Konaklama
  • Beslenme Olanakları
  • Tıbbi Olanaklar
  • Engelli Öğrenci Olanakları
  • Sigorta
  • Maddi Destek
  • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Öğrenim Olanakları
  • Uluslararası Programlar
  • Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
  • Dil Kursları
  • Staj
  • Sosyal Yaşam ve Spor Olanakları
  • Öğrenci Kulüpleri