|
1. hafta |
Sırın tanımı, kullanıldıkları yerler, sınıflandırılması |
|
2. hafta |
Artistik ve endüstriyel sırların farkı, mat ve toplanmalı sırlar. |
|
3. hafta |
Akışkan, krakle, krom kırmızısı sırlar |
|
4. hafta |
Kristal sırlar, aventurin sırlar ve bunların arasındaki farklar. |
|
5. hafta |
Porselen, fayans ve yer karosu ve özellikleri |
|
6. hafta |
Sırların özellikleri: Litre ağırlığı, Boume derecesi, elek bakiyesi |
|
7. hafta |
Sırlama Yöntemleri: Daldırma, akıtma, püskürtme ve fırça yöntemleri |
|
8. hafta |
Sırlama ve sır hataları: Köpürme, kavlama, iğne deliği ve akma hataları |
|
9. hafta |
Uygulama için deneme plakası tasarımı, kırmızı çamura aktarılması ve kalıbının alınması |
|
10. hafta |
Kırmızı, şamotlu ve döküm çamuruyla deneme plakalarının yapılması |
|
11. hafta |
Deneme plakalarının 1. pişirimi ve uygulanacak sırların hazırlanması I |
|
12. hafta |
Deneme plakalarının 1. pişirimi ve uygulanacak sırların hazırlanması II |
|
13. hafta |
Deneme plakalarının sırlanması ve 2. pişiriminin yapılması. |
|
14. hafta |
2. pişirim sonucunun değerlendirilmesi |