| 1. hafta | Sırın tanımı, kullanıldıkları yerler, sınıflandırılması | 
                                                
                            | 2. hafta | Artistik ve endüstriyel sırların farkı, mat ve toplanmalı sırlar. | 
                                                
                            | 3. hafta | Akışkan, krakle, krom kırmızısı sırlar | 
                                                
                            | 4. hafta | Kristal sırlar, aventurin sırlar ve bunların arasındaki farklar. | 
                                                
                            | 5. hafta | Porselen, fayans ve yer karosu ve özellikleri | 
                                                
                            | 6. hafta | Sırların özellikleri: Litre ağırlığı, Boume derecesi, elek bakiyesi | 
                                                
                            | 7. hafta | Sırlama Yöntemleri: Daldırma, akıtma, püskürtme ve fırça yöntemleri | 
                                                
                            | 8. hafta | Sırlama ve sır hataları: Köpürme, kavlama, iğne deliği ve akma hataları | 
                                                
                            | 9. hafta | Uygulama için deneme plakası tasarımı, kırmızı çamura aktarılması ve kalıbının alınması | 
                                                
                            | 10. hafta | Kırmızı, şamotlu ve döküm çamuruyla deneme plakalarının yapılması | 
                                                
                            | 11. hafta | Deneme plakalarının 1. pişirimi ve uygulanacak sırların hazırlanması I | 
                                                
                            | 12. hafta | Deneme plakalarının 1. pişirimi ve uygulanacak sırların hazırlanması II | 
                                                
                            | 13. hafta | Deneme plakalarının sırlanması ve 2. pişiriminin yapılması. | 
                                                
                            | 14. hafta | 2. pişirim sonucunun değerlendirilmesi |