1. hafta |
Yaşlılıkla İlgili Tanımlar
Dünyada ve Türkiye'de Yaşlı Nüfus
Türkiye'de Yaşlıların Durumu (Sosyodemografik özelikler)
Yaşam Süresi, Yaşam Beklentisi
|
2. hafta |
Beslenme ile İlgili Terimler ile Yeterli ve Dengeli Beslenme |
3. hafta |
Yeterli ve Dengeli Beslenme ile Sağlığın Korunması Kuralları / Doğru Beslenme Bilgisine Sahip Olabilmek İçin Bilinmesi Gerekenler |
4. hafta |
Yaşlanma Sonucu Oluşan Fiziksel ve Sosyal Değişimler- Yaşlıların Beslenme Durumlarının Değerlendirilmesi |
5. hafta |
Yaşlanmayla İlintili Hastalıklar, Risk Faktörleri ve Beslenme
-Kalıtım, Beslenme ve Hastalık Riski
-Yaşa Bağlı Hastalıkların Risklerini Azaltmaya Yönelik Dünya Ülkelerinin ve Kuruluşların Beslenme Önerileri |
6. hafta |
Yaşlıların Enerji ve Besin Ögeleri Gereksinimleri;
Yaşlılar için Menü Düzenleme, Besinlerin Hazırlanması, Pişirilmesi ve Saklanması İlkeleri |
7. hafta |
Yaşlılıkta İlaç Kullanımı ve Beslenme |
8. hafta |
Yaşlılıkta Sık Görülen Sağlık Sorunlarından 'Hipertansiyon, Yüksek Kan Kolestrolü, Yüksek Kan Yağları ve Kalp Damar Hastalıkları'nda Beslenme |
9. hafta |
Yaşlılıkta Osteoporoz ve Kanser |
10. hafta |
Yaşlılıkta Sık Görülen Sağlık Sorunlarından 'Şeker Hastalığı ve Kabızlık'ta Beslenme |
11. hafta |
Yaşlılıkta Bağışıklık Sistemi Zayıflığı |
12. hafta |
Yaşlılıkta Sık Görülen Sağlık Sorunlarından 'Zihinsel Yetersizlik, Hafıza Kaybı, Beyin Hasarları vs.' ve Beslenme |
13. hafta |
Yaşlılıkta Fiziksel Aktivitenin Önemi |
14. hafta |
Genel Özet/ Yaşlı Sağlığı ve Beslenme |