|
1. hafta |
Oksidasyon tanımı, reaktif oksijen ve azot türleri. |
|
2. hafta |
Antioksidan sınıflandırılması |
|
3. hafta |
Lipidlerin peroksidasyonu. |
|
4. hafta |
Fenoller, polifenoller, fenolik asitler, flavonoitlerin antioksidan etkileri. |
|
5. hafta |
Fenolik antioksidanların izolasyon, kalitatif ve kantitatif analizi. |
|
6. hafta |
Antioksidan aktivite değerlendirmesi: hidrojen atomu transferine dayalı testler. |
|
7. hafta |
Antioksidan aktivite değerlendirmesi: elektron transferine dayalı testler. |
|
8. hafta |
Antioksidan aktivite değerlendirmesi: çevrim içi yöntemler. |
|
9. hafta |
Antioksidan denge ve patolojenez arasındaki ilişkiler. |
|
10. hafta |
Fenolik antioksidanların doğal kaynakları. |
|
11. hafta |
Ekzojenik ve endojenik antioksidanlar. |
|
12. hafta |
Metal şelat etkinin belirlenmesi. |
|
13. hafta |
Fenolik bileşiklerin yapı ve etki ilişkisi. |
|
14. hafta |
Fenolik antioksidanların nütrasötik önemi. |