Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi
  • Kurumsal
  • Akademik Programlar
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Türkçe
    • Türkçe Türkçe
    • İngilizce İngilizce
Program Profili Kabul ve Kayıt Koşulları Yeterlilik Koşulları ve Kuralları Önceki Öğrenmenin Tanınması Öğretim Elemanları Bölüm Bşk. ve AKTS Koord. Alan Yeterlilikleri Program Yeterlilikleri (Çıktıları) Dersler - AKTS Kredileri Alan & Prog. Yeterlilik İlişkileri Ders - Prog. Yeterlilik İlişkileri Ölçme ve Değerlendirme Mezuniyet Koşulları Üst Derece Programlarına Geçiş İstihdam Olanakları
  • Açıköğretim Fakültesi
  • Laborant Ve Veteriner Sağlık
  • Dersler - AKTS Kredileri
  • Temel Zootekni
  • Öğrenme Çıktıları
  • Tanıtım
  • İçerik
  • Öğrenme Çıktıları
  • Öğretim Yöntem ve Teknikleri
  • Program Çıktılarına Katkısı
  • Ölçme ve Değerlendirme

  • Dünya ve Türkiye hayvancılığının genel durumunu açıklayabilecek.
  • 1.1. Ekonomik bir faaliyet olarak hayvancılık sektörünü tanır.
  • 1.2. Dünya ve Türkiye hayvancılığının genel yapısını ve bilimsel gelişmeleri açıklar.
  • Başlıca yetiştiricilik tanımlarını açıklayabilecek.
  • 2.1. Zootekni bilimi ve evciltmeyi açıklar.
  • 2.2. Hayvan türleri, hibridasyon, ırk ve ırk özelliklerini tanımlar ve örnekler verir.
  • Hayvan ırkları ve ırk özelliklerini açıklayabilecek.
  • 3.1. Sütçü ve etçi ırk hayvanların genel özelliklerini tanır ve örnekler verir.
  • 3.2. Köpek ve at ırkları, tavuk ırkları, hibrit genotipler ile hindi ve diğer kümes hayvanı ırklarının genel özelliklerini açıklar.
  • Hayvanlarda verimler ile çevre ve hastalıklara direnç konusunu açıklayabilecek.
  • 4.1.Döl verimi, süt ve et verimi ile yumurta ve yapağı verimini etkileyen faktörleri tanımlar
  • 4.2.Çevreye uyum, stres ve hastalıklara direncin önemi ile biyogüvenlik konularını açıklar.
  • Yetiştirme ve seleksiyon metotlarını açıklayabilecek.
  • 5.1.Saf ve akrabalı yetiştirme ile melezleme ve önemini kavrar, örnekler verir.
  • 5.2.Seleksiyon, karakter, genotip, fenotip, kalıtım ve tekrarlama derecesi ile damızlık değerini tanımlar.
  • Kuluçka bilgisi ve tekniği hakkında temel bilgileri açıklayabilecek.
  • 6.1. Kuluçkalık yumurtalar ve kuluçka koşullarını tanımlar.
  • 6.2. Kuluçkada embriyo gelişimi, çıkım, kuluçka sonuçları ve etkileyen faktörleri açıklar.
  • Hayvan barınakları hakkında temel bilgileri açıklayabilecek.
  • 7.1.Türlere göre hayvan barınakları ve planlanmasını açıklar.
  • 7.2.Hayvan barınaklarının kuruluş ve kuruluş yeri seçimini açıklar.
  • Hayvancılıkta yeni yaklaşımlar, Türkiye hayvancılığının sorunları ve çözüm yolları ile Türkiye hayvancılığının geleceği hakkında yorum yapabilecektir.
  • 8.1.Hayvan refahı, gıda güvenliği, organik üretim, doğal üretim yöntemleri, zenginleştirilmiş gıdalar ve önemini genel olarak açıklar.

  • Kurumsal
  • İsim ve Adres
  • Akademik Takvim
  • Yönetim Kadrosu
  • Kurum Hakkında
  • Akademik Programlar
  • Genel Kabul Şartları
  • Önceki Öğrenmenin Tanınması
  • Kayıt İşlemleri
  • AKTS Kredi Sistemi
  • Akademik Danışmanlık
  • Akademik Programlar
  • Doktora / Sanatta Yeterlik
  • Yüksek Lisans
  • Lisans
  • Önlisans
  • Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Şehirde Yaşam
  • Konaklama
  • Beslenme Olanakları
  • Tıbbi Olanaklar
  • Engelli Öğrenci Olanakları
  • Sigorta
  • Maddi Destek
  • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Öğrenim Olanakları
  • Uluslararası Programlar
  • Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
  • Dil Kursları
  • Staj
  • Sosyal Yaşam ve Spor Olanakları
  • Öğrenci Kulüpleri