| 1 | Bitkisel üretim alanında kullanılan yöntem ve teknikler, tarımı yapılan bitkilerin hastalık ve zararlıları ve bitki ıslahı konularında bilgi sahibidir. |  |  | X |  | 
                                                        
                        | 2 | Büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı hayvanların yetiştirme ve beslenmesini ve su ürünleri yetiştirme ve avcılığına ilişkin teknik ve yöntemleri bilir. Hayvan ıslahı ile ilgili olarak genel bilgi sahibidir. |  | X |  |  | 
                                                        
                        | 3 | Ekoloji ve ekosistem temel kavramlarını, insan-çevre-tarım ilişkilerini, iklim faktörlerinin tarım üzerine olan etkilerini, peyzaj-çevre-tarım ilişkilerini ve küresel çevre sorunlarının neler olduğunu bilir. |  |  |  | X | 
                                                        
                        | 4 | Doğal kaynakların ve tarımsal girdilerin üretimle olan ilişkilerini bilir ve tarım işletmeciliği yönünden değerlendirir. |  |  | X |  | 
                                                        
                        | 5 | Gıda güvenliği, kalite sistemleri ve gıda kodeksi konularında gerekli bilgi birikimine sahiptir. |  |  | X |  | 
                                                        
                        | 6 | Bilişim teknolojilerinin tarımda kullanımına ilişkin temel bilgilere sahiptir. |  |  | X |  | 
                                                        
                        | 7 | Ziraat Mühendisinin gözetimi ve denetiminde bitkisel üretim faaliyetlerine katılır, takip eder, bitki hastalık ve zararlılarıyla mücadele programlarını yürütür. |  |  | X |  | 
                                                        
                        | 8 | Ziraat Mühendisinin gözetimi ve denetiminde hayvansal üretim faaliyetlerine katılır, takip eder ve yürütür. |  |  | X |  | 
                                                        
                        | 9 | Ziraat Mühendisinin gözetimi ve denetiminde tarımsal faaliyetlerde teknoloji kullanımına katılır, takip eder ve yürütür. |  |  | X |  | 
                                                        
                        | 10 | Tarım işletmesinin girdi yönetimi ve takibini yapabilir, stok yönetimini izleyebilir. Çevreci uygulamaları izler ve işletmede uygular. |  |  |  | X | 
                                                        
                        | 11 | Tarımsal üretimde kullanılan girdi, teknik ve teknolojileri; ekosistem, biyolojik çeşitlilik, doğal kaynaklar ve çevre bağlamında değerlendirir. |  |  |  | X | 
                                                        
                        | 12 | Tarımsal üretim ve uygulamalarla ilgili bilgiye kolayca ulaşır, mesleği ve sorumlulukları ile ilgili konuda gerekli yazılımları kullanabilir. |  |  | X |  | 
                                                        
                        | 13 | Ziraat mühendisi, teknisyen ve işçiler ile hiyerarşi ve takım disiplini içerisinde çalışır. |  | X |  |  | 
                                                        
                        | 14 | Bilimsel doğrulardan asla ödün vermez, tarımsal üretim sistemi içersinde üzerine düşen sorumluluğu başarıyla yerine getirir. |  |  | X |  | 
                                                        
                        | 15 | Tarımsal alandaki yenilikleri ulusal ve uluslararası düzeyde takip eder ve uygulamaya çalışır. |  |  | X |  | 
                                                        
                        | 16 | Mesleğiyle ilgili kurs ve seminer programlarını izleyerek kariyerini geliştirir. |  |  |  | X | 
                                                        
                        | 17 | Tarımsal çalışmalarla ilgili pratik bilgiler içeren broşür, kitapçık vb hazırlayarak yayım faaliyetlerine katkıda bulunur. |  |  |  | X | 
                                                        
                        | 18 | Yazılı ve sözlü iletişim kurallarını bilir, etkili iletişim kurabilme niteliğine sahiptir. | X |  |  |  | 
                                                        
                        | 19 | Tarımsal üretimde toplum sağlığını gözeten bir birey olmaya özen gösterir. |  |  |  | X | 
                                                        
                        | 20 | Alanıyla ilgili yasal mevzuatı bilir ve takip eder ve uyulması gereken etik kuralları içselleştirmiştir. |  |  |  | X | 
                                                        
                        | 21 | Tarımla ilgili iş güvenliği ve emniyet tedbirlerini almaya özen gösterir. | X |  |  |  | 
                                                        
                        | 22 | Arazi çalışmalarında gerekli beceri ve uyuma sahiptir. |  |  |  | X | 
                                                        
                        | 23 | Tarımın en önemli özelliklerinden birinin zamana ve iklime bağımlılık olduğunu bilir, çalışmalarda zaman yönetimi kurallarını dikkate alır. |  |  |  | X | 
                                                        
                        | 24 | Yaptığı tarımsal uygulamalarda biyolojik çeşitliliğe ve gen kaynaklarının korunmasına azami özen gösterir, insan ve canlı sağlığı ile çevreyi birinci derecede gözetir. |  |  |  | X |