Ders Dili |
Türkçe |
Ders Türü |
Seçmeli Dersler |
Öğretim Elemanları |
DR. ÖĞR. ÜYESİ ERDEM KORKMAZ |
Dersin Veriliş Biçimi |
Bu ders sadece yüz yüze eğitim şeklinde yürütülmektedir. |
Dersin Önkoşulları |
Bu dersin ön koşulu ya da eş koşulu bulunmamaktadır. |
Önerilen Dersler |
Bu dersle ilişkili önerilen başka dersler bulunmamaktadır. |
Okuma Listesi |
Tartan, S. (2022). Turizm İşletmelerinde Bütçe; Çetiner, E. (2009). Otel İşletmeleri Yönetim Muhasebesi; Hales, J. A. (2010). Accounting and Financial Analysis in the Hospitality Industry; Ginneken, R. V. (2019). Hospitality Finance and Accounting: Essential Theory and Practice; Jagels, M. G. ve Coltman M. M. (2004). Hospitality Management Accounting; Tolba, M. (2020). Financial and Management Accounting in the Hotel Industry. |
Değerlendirme |
1 Ara Sınav, 1 Ödev ve 1 Dönem Sonu Sınavı |
Staj & Uygulama |
Bu ders için uygun değildir. |
Katalog İçeriği |
Otel İşletmelerinde Maliyet Kontrolü: Otel işletmelerinde maliyetlerin sınıflandırılması; Planlama ve Bütçe Kavramı: Planlama ve finansal planlar, bütçeler; Yatırım Bütçeleri; Bütçeleme Süreci ve Bütçe Türleri: Satış bütçesi, malzeme bütçesi, işçilik bütçesi, genel üretim giderleri bütçesi, pazarlama-satış-dağıtım giderleri bütçesi; Yiyecek-içecek hizmetleri bütçesi, konaklama hizmetleri bütçesi, destek hizmetler bütçesi; Standartların Belirlenmesi ve Sapmaların İncelenmesi; Esnek Bütçeleme; Faaliyet Temelli Bütçeleme; Bütçe Çalışmalarında Bilgi Sistemlerinin Kullanımı; Finansal Kontrol: Otel işletmelerinde finansal oranların ve raporların analizi. |