Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi
  • Kurumsal
  • Akademik Programlar
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Türkçe
    • Türkçe Türkçe
    • İngilizce İngilizce
Program Profili Kabul ve Kayıt Koşulları Yeterlilik Koşulları ve Kuralları Önceki Öğrenmenin Tanınması Öğretim Elemanları Bölüm Bşk. ve AKTS Koord. Alan Yeterlilikleri Program Yeterlilikleri (Çıktıları) Dersler - AKTS Kredileri Alan & Prog. Yeterlilik İlişkileri Ders - Prog. Yeterlilik İlişkileri Ölçme ve Değerlendirme Mezuniyet Koşulları Üst Derece Programlarına Geçiş İstihdam Olanakları
  • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  • Konaklama İşletmeciliği Anabilim Dalı
  • Konaklama İşletmeciliği ABD-Tezsiz YL
  • Konaklama İşletmeciliği Bilim Dalı-Online Tzs YL
  • Dersler - AKTS Kredileri
  • Otel İşletmelerinde Bütçeleme
  • Tanıtım
  • Tanıtım
  • İçerik
  • Öğrenme Çıktıları
  • Öğretim Yöntem ve Teknikleri
  • Program Çıktılarına Katkısı
  • Ölçme ve Değerlendirme

Ders Adı Ders Kodu Zorunlu/Seçmeli Teori + Uygulama AKTS
Otel İşletmelerinde Bütçeleme KOİ560 II.YARIYIL 3+0 6.0
Ders Dili Türkçe
Ders Türü Seçmeli Dersler
Öğretim Elemanları DR. ÖĞR. ÜYESİ ERDEM KORKMAZ
Dersin Veriliş Biçimi Bu ders sadece yüz yüze eğitim şeklinde yürütülmektedir.
Dersin Önkoşulları Bu dersin ön koşulu ya da eş koşulu bulunmamaktadır.
Önerilen Dersler Bu dersle ilişkili önerilen başka dersler bulunmamaktadır.
Okuma Listesi Tartan, S. (2022). Turizm İşletmelerinde Bütçe; Çetiner, E. (2009). Otel İşletmeleri Yönetim Muhasebesi; Hales, J. A. (2010). Accounting and Financial Analysis in the Hospitality Industry; Ginneken, R. V. (2019). Hospitality Finance and Accounting: Essential Theory and Practice; Jagels, M. G. ve Coltman M. M. (2004). Hospitality Management Accounting; Tolba, M. (2020). Financial and Management Accounting in the Hotel Industry.
Değerlendirme 1 Ara Sınav, 1 Ödev ve 1 Dönem Sonu Sınavı
Staj & Uygulama Bu ders için uygun değildir.
Katalog İçeriği Otel İşletmelerinde Maliyet Kontrolü: Otel işletmelerinde maliyetlerin sınıflandırılması; Planlama ve Bütçe Kavramı: Planlama ve finansal planlar, bütçeler; Yatırım Bütçeleri; Bütçeleme Süreci ve Bütçe Türleri: Satış bütçesi, malzeme bütçesi, işçilik bütçesi, genel üretim giderleri bütçesi, pazarlama-satış-dağıtım giderleri bütçesi; Yiyecek-içecek hizmetleri bütçesi, konaklama hizmetleri bütçesi, destek hizmetler bütçesi; Standartların Belirlenmesi ve Sapmaların İncelenmesi; Esnek Bütçeleme; Faaliyet Temelli Bütçeleme; Bütçe Çalışmalarında Bilgi Sistemlerinin Kullanımı; Finansal Kontrol: Otel işletmelerinde finansal oranların ve raporların analizi.

  • Kurumsal
  • İsim ve Adres
  • Akademik Takvim
  • Yönetim Kadrosu
  • Kurum Hakkında
  • Akademik Programlar
  • Genel Kabul Şartları
  • Önceki Öğrenmenin Tanınması
  • Kayıt İşlemleri
  • AKTS Kredi Sistemi
  • Akademik Danışmanlık
  • Akademik Programlar
  • Doktora / Sanatta Yeterlik
  • Yüksek Lisans
  • Lisans
  • Önlisans
  • Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Şehirde Yaşam
  • Konaklama
  • Beslenme Olanakları
  • Tıbbi Olanaklar
  • Engelli Öğrenci Olanakları
  • Sigorta
  • Maddi Destek
  • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Öğrenim Olanakları
  • Uluslararası Programlar
  • Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
  • Dil Kursları
  • Staj
  • Sosyal Yaşam ve Spor Olanakları
  • Öğrenci Kulüpleri