Ders Dili |
Türkçe |
Ders Türü |
Mesleki Seçmeli Dersler |
Öğretim Elemanları |
|
Dersin Veriliş Biçimi |
Bu ders sadece yüz yüze eğitim şeklinde yürütülmektedir. |
Dersin Önkoşulları |
|
Önerilen Dersler |
Bu dersle ilişkili önerilen başka dersler bulunmamaktadır. |
Okuma Listesi |
Dietermann, Klaus; Pahalı, Can (1994) Mutfak Hizmetleri. Anadolu Üniversitesi A.Ö.F. Yayınları Küçükaslan, Nazife; (2006) Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Mutfak Hizmetleri Yönetimi. Detay Yayıncılık. Aktaş, Ahmet ve Özdemir, Bahattin; (2007) Otel İşletmelerinde Mutfak Yönetimi |
Değerlendirme |
|
Staj & Uygulama |
Bu ders için uygun değildir. |
Katalog İçeriği |
Mutfak İle İlgili Genel Bilgiler: Mutfak kültürü, Mutfakta çalışan personel, Mutfak yerleşimi, Mutfakta kullanılanteçhizat, Mutfakta güvenlik; Mutfak Organizasyonu: Satın alma ve depolama, İş sürecinin planlanması; MutfakPlanlanması: Mutfakların planlanmasında temel faktörlerin tespiti, Mutfak içinde fonksiyonel ilişkiler, Mutfağın konumu, Mutfağın fiziksel özellikleri, Mutfağın ana fonksiyonları. |