Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi
  • Kurumsal
  • Akademik Programlar
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Türkçe
    • Türkçe Türkçe
    • İngilizce İngilizce
Program Profili Kabul ve Kayıt Koşulları Yeterlilik Koşulları ve Kuralları Önceki Öğrenmenin Tanınması Öğretim Elemanları Bölüm Bşk. ve AKTS Koord. Alan Yeterlilikleri Program Yeterlilikleri (Çıktıları) Dersler - AKTS Kredileri Alan & Prog. Yeterlilik İlişkileri Ders - Prog. Yeterlilik İlişkileri Ölçme ve Değerlendirme Mezuniyet Koşulları Üst Derece Programlarına Geçiş İstihdam Olanakları
  • Edebiyat Fakültesi
  • Sosyoloji Bölümü
  • Dersler - AKTS Kredileri
  • Food, Culture and Society (Yemek, Kültür ve Toplum)
  • Tanıtım
  • Tanıtım
  • İçerik
  • Öğrenme Çıktıları
  • Öğretim Yöntem ve Teknikleri
  • Program Çıktılarına Katkısı
  • Ölçme ve Değerlendirme

Ders Adı Ders Kodu Zorunlu/Seçmeli Teori + Uygulama AKTS
Food, Culture and Society (Yemek, Kültür ve Toplum) SOS357 V.YARIYIL 3+0 4.5
Ders Dili İngilizce
Ders Türü Seçmeli Dersler
Öğretim Elemanları DOÇ. DR. ERHAN AKARÇAY
Dersin Veriliş Biçimi Bu ders sadece yüz yüze eğitim şeklinde yürütülmektedir.
Dersin Önkoşulları Bu dersin ön koşulu ya da eş koşulu bulunmamaktadır.
Önerilen Dersler Bu dersi alan öğrenciler için önerilen ders bulunmamaktadır.
Okuma Listesi Adams, Carol J. (2024) The Sexual Politics of Meat, Bloomsbury Academic. Beardsworth, A., Keil, T. (1997 Sociology on the Menu, Routledge. Holt-Gimenez, E. (2017) A Foodie's Guide to Capitalism, Monthly Review Press.Ichijo, A. & Ranta, R. (2015) Food, National Identity and Nationalism, Palgrave MacMillan. Fridell, G. (2014). Coffee, Polity. Mintz, Sidney W. (1985) Sweetness and Power, Penguin Books. Koç, Mustafa, Sumner, Jennifer, Anthony Winson (2016) “Introduction: The Significance of Food and Food Studies”, in Critical Perspectives in Food Studies, Ed. Koç, Mustafa, Sumner, Jennifer, Anthony Winson, 2nd Edition, Don Mills: Oxford University Press (ss. xiii-xvi). Koç, Mustafa, Bancerz, Margaret, Speakman, Kelsey (2016) “The Interdisciplinary Field of Food Studies”, ”, in Critical Perspectives in Food Studies, Ed. Koç, Mustafa, Sumner, Jennifer, Anthony Winson, 2nd Edition, Don Mills: Oxford University Press (ss. 3-18). Montanari, M. (2006). Food is Culture, Columbia University Press. Ritzer, G. (2007). The McDonaldization of Society , Sage Publications. Schlosser, E. (2012). Fast Food Nation, Mariner Books Classics. Freedman, P. (2008). Food: The History of Taste, Ed. Paul Freedman, University of California Press.
Değerlendirme 1 Ara Sınav (Yazılı Sınav), 1 Final (Yazılı Sınav); Başarı ölçütü 50 puandır.
Staj & Uygulama Bu ders için uygun değildir.
Katalog İçeriği Yemek Çalışmaları; Yemek Çalışmalarının Kısa Tarihi; Yemeğe İlişkin Kuramsal Yaklaşımlar; Yemek ve Meta İlişkisi; Yemek, Mutfak ve Kültür; Yemek ve Kültür; Yemek ve Küreselleşme; Yemek ve Din; Yemek, Kimlik ve Kültür; Mutfak ve Kültür; Mutfağın Sosyolojisi; Şekerin Kolonyal Geçmişi; Çikolatanın Acı Tarihi; Mutfağın Mekânsal Analizi; Beslencenin Sosyolojisi; Sinemada ve Televizyonda Yemeğin Sosyolojisi; Etin Cinsel Politikası; Yemek ve Göç; Yemek ve Eşitsizlik.

  • Kurumsal
  • İsim ve Adres
  • Akademik Takvim
  • Yönetim Kadrosu
  • Kurum Hakkında
  • Akademik Programlar
  • Genel Kabul Şartları
  • Önceki Öğrenmenin Tanınması
  • Kayıt İşlemleri
  • AKTS Kredi Sistemi
  • Akademik Danışmanlık
  • Akademik Programlar
  • Doktora / Sanatta Yeterlik
  • Yüksek Lisans
  • Lisans
  • Önlisans
  • Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Şehirde Yaşam
  • Konaklama
  • Beslenme Olanakları
  • Tıbbi Olanaklar
  • Engelli Öğrenci Olanakları
  • Sigorta
  • Maddi Destek
  • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Öğrenim Olanakları
  • Uluslararası Programlar
  • Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
  • Dil Kursları
  • Staj
  • Sosyal Yaşam ve Spor Olanakları
  • Öğrenci Kulüpleri