Okuma Listesi |
Adams, C. J. (2013 [2010]). Etin Cinsel Politikası: Feminist-Vejetaryen Eleştirel Kuram, (Çev. Güray Tezcan ve Mehmet Emin Boyacıoğlu), İstanbul: Ayrıntı Yayınları.Albritton, Robert (2012) “Gıda Rejimi ve Tüketici Sağlığı”, Ekmek Yoksa Abur Cubur Yesinler içinde, (Çev. Ramazan Güngör), İstanbul: Otonom Yayıncılık, (ss. 125-188). Beardsworth, A., Keil, T. (2012) Yemek Sosyolojisi: Yemek ve Toplum Çalışmasına Davet, (Çev. Abdulbaki Dede), Ankara: Phoenix Yayınevi.Bourdieu, P. (2015) Ayrım: Beğeni Yargısının Toplumsal Eleştirisi, Ankara: Heretik Yayınları. Burnett, Sierra Clark, Ray, Ray, Krishnendu (2012) “Sociology of Food”, The Oxford Handbook of Food History içinde, (Ed. Jeffrey M. Pilcher), New York: Oxford University Press. (ss. 135-153). Goody, J. (2013 [1987]). Yemek, Mutfak, Sınıf: Karşılaştırmalı Sosyoloji Çalışması, (Çev. Müge Günay Güran), İstanbul: Pinhan Yayıncılık.Hoşgör, Ayşe Gündüz & Suzuki Him, Miki (2016) “Küreselleşme ve Türkiye’de Kırsal Kadının Ücretli Emeği: Rapana Venosa Üretim Zinciri Üzerinden Batı Karadeniz Bölgesinde Bir Vaka Analizi”, Sosyoloji Araştırmaları Dergisi, Cilt 19:2:108-130. Karademir Hazır, I. (2014). Bourdieu sonrası yeni eşitsizlik gündemleri: kültürel sınıf analizi, beğeni ve kimlik. Cogito, 76, 230‐261.Keyder, Çağlar & Yenal, Zafer (2013) “Değişen Köyler ve Tarım Tartışmaları”, Bildiğimiz Tarımın Sonu: Küresel İktidar ve Köylülük içinde, İstanbul: İletişim Yayınları. (ss. 169-190Koç, M. (2013). Küresel Gıda Düzeni, Ankara: NotaBene Yayınları. Koç, M., Sumner, J., Winson, A. (2016) Critical Perspectives in Food Studies, (2nd Ed.), Don Mills: Oxford University Press. Lien, Marianne Elisabeth (2004) “The Politics of Food: An Introduction”, The Politics of Food içinde, Eds. Marianne Elisabeth Lien & Brigitte Nerlich, Oxford: Berg, (ss. 1-17). Mandelblatt, Bertie (2012) “Geography of Food”, The Oxford Handbook of Food History içinde, (Ed. Jeffrey M. Pilcher), New York: Oxford University Press. (ss. 154-171)Magdoff, Fred (2015) “Meta Olarak Gıda”, Ekolojik Felaket ve Meta Olarak Gıda içinde, (Çev. Ali Galip), İstanbul: Kalkedon Yayınları. (ss. 7-18).McIntosh, William Alex (2013) The sociology of food, içinde Routledge International Handbook of Food Studies, Oxon: Routledge. (ss. 14-26).McMicheal, Philip (2015) “Tarihsel Açıdan Dünya Gıda Krizi”, Ekolojik Felaket ve Meta Olarak Gıda içinde, (Çev. Ali Galip), İstanbul: Kalkedon Yayınları. (ss. 59-81).Miller, Jeff & Deutsch, Jonathan (2009) “Food Studies”, Food Studies: An Introduction to Research Methods içinde, London: Bloomsbury, (ss. 3-10)Murcott, A., Belasco, W., Jackson, P. (2016) The Handbook of Food Research, Londra: Bloomsbury.Ochoa, Enrique C. (2012) “Political Histories of Food”, The Oxford Handbook of Food History içinde, (Ed. Jeffrey M. Pilcher), New York: Oxford University Press. (ss. 23-40). Ritzer, G. (1998). Toplumun McDonaldlaştırılması: Çağdaş Toplum Yaşamının Değişen Karakteri Üzerine Bir İnceleme, (Çev. Şen Süer Kaya), İstanbul: Ayrıntı Yayınları. Schlosser, E. (2004 [2001]). Hamburger Cumhuriyeti: Amerikan Fast Food Kültürünün Karanlık Yüzü, (Çev. Hayrullah Doğan), İstanbul: Metis Yayınları. Scholliers, P. (2008). Yenilik ve gelenek: gastronominin önündeki yeni ufuk. Yemek: Damak Tadının Tarihi içinde, Haz. Paul Freedman, (Çev. Nurettin Elhüseyni), İstanbul: Oğlak Yayıncılık.Tierney, R. Kenji & Ohnuki-Tierney, Emiko (2012) “Anthropology of Food”, The Oxford Handbook of Food History içinde, (Ed. Jeffrey M. Pilcher), New York: Oxford University Press. (ss. 117-134). Türkkan, Candan (2016) “Neoliberalizm, Güvencesizlik ve Kent-Gıda İlişkisi”, Modus Operandi, Sayı 4: 75-99.Warde, A., Martens, L. (2003). Eating Out: Social Differentiation,Consumption and Pleasure, Cambridge: Cambridge UniversityPress.Warde, A. (2016) The Practice of Eating, Londra: Polity Press.Koç, M. (2013). Küresel Gıda Düzeni, Ankara: NotaBene Yayınları. Ritzer, G. (1998). Toplumun McDonaldlaştırılması: Çağdaş Toplum Yaşamının Değişen Karakteri Üzerine Bir İnceleme, (Çev. Şen Süer Kaya), İstanbul: Ayrıntı Yayınları. Schlosser, E. (2004 [2001]). Hamburger Cumhuriyeti: Amerikan Fast Food Kültürünün Karanlık Yüzü, (Çev. Hayrullah Doğan), İstanbul: Metis Yayınları. Scholliers, P. (2008). Yenilik ve gelenek: gastronominin önündeki yeni ufuk. Yemek: Damak Tadının Tarihi içinde, Haz. Paul Freedman, (Çev. Nurettin Elhüseyni), İstanbul: Oğlak Yayıncılık. |