| Ders Dili | 
                        Türkçe | 
                    
                    
                        | Ders Türü | 
                        Zorunlu Dersler | 
                    
                    
                        | Öğretim Elemanları | 
                           | 
                    
                    
                        | Dersin Veriliş Biçimi | 
                        Uzaktan eğitim | 
                    
                    
                        | Dersin Önkoşulları | 
                        Bu dersin önkoşulu ya da eş koşulu bulunmamaktadır. | 
                    
                    
                        | Önerilen Dersler | 
                        Bu dersle ilişkili önerilen başka dersler bulunmamaktadır. | 
                    
                    
                        | Okuma Listesi | 
                        Kutluat Merdol, Türkan (2013). Genel Beslenme. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları, Yayın No: 2786. | 
                    
                    
                        | Değerlendirme | 
                        1 Arasınav ve 1 Dönem Sonu Sınavı | 
                    
                    
                        | Staj & Uygulama | 
                        Bu ders için staj veya uygulama yoktur. | 
                    
                    
                        | Katalog İçeriği | 
                        Beslenmede temel ilkeler ve besin ögeleri: Besin ögeleri, fonksiyonları ve tüketilmesi gereken miktarlar; Besin grupları ve besinlerin kalite tanımları: Besinlerin gruplandırılması; Menü planlama ve standart yemek tarifesi kullanımı: Menü planlamaya etki eden etmenler; Besin satın alma ve saklama ilkeleri; Besin hazırlama ve pişirme ilkeleri; Yemek servis yöntemleri; Besin hazırlama ve pişirmede hijyen ve sanitasyon ilkeleri; Özel durumlarda beslenme. |