| Ders Dili |
Türkçe |
| Ders Türü |
Mesleki Seçmeli Dersler |
| Öğretim Elemanları |
ÖĞR. GÖR. ŞAFAK YÜKSEL VURAL |
| Dersin Veriliş Biçimi |
Bu ders sadece yüz yüze öğretim şeklinde yürütülmektedir. |
| Dersin Önkoşulları |
Bu dersin önkoşulu ya da eş koşulu bulunmamaktadır. |
| Önerilen Dersler |
Bu ders için önerilen ders bulunmamaktadır. |
| Okuma Listesi |
Sökmen, Alptekin (2011). Yiyecek İçecek Servisi, Ankara:Detay Yayıncılık. |
| Değerlendirme |
Ara sınav 0Uygulama 0Final @ |
| Staj & Uygulama |
Uygulama ders sürecinde yaopılacaktır |
| Katalog İçeriği |
Yiyecek İçecek Servisi: Yiyecek içecek işletmelerinde servisin önemi, Servis personeli, Rütbelendirme, Görev tanımları, Personelin kıyafeti, Davranışı ve karakter özellikleri; Yiyecek İçecek Servisinde Kullanılan Malzemeler, Araç Gereçler; Ön Hazırlık; Servis Çeşitleri; Klasik ve Modern Fransız Servisi; İngiliz Servisi; Rus ve Amerikan Servisi; Kahvaltı ve Açık Büfe Servisi; Servis Basamakları; İçkiler ve Servisi: Alkolsüz içkiler ve servisi, Alkollü içkiler ve servisi |