Alan Yeterlilikleri | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
Alanında güncel bilgileri içeren ders kitapları, uygulama araç-gereçleri ve diğer kaynaklarla desteklenen ileri düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahip olur. | 3 | 3 | 3 | 3 | 2 | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | 2 | 1 | 1 | 1 | 1 | 3 | 2 |
Bilginin doğası, kaynağı, sınırları, doğruluğu, güvenirliliği ve geçerliliğini değerlendirme bilgisine sahip olur. | 2 | 3 | 2 | 3 | 1 | 3 | 3 | 1 | 2 | 2 | 1 | 2 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
Sağlık alanındaki bilimsel bilgiye ulaşma, güncel literatürü izleme, değerlendirme ve uygulayabilme bilgisine sahip olur. | 3 | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 | 3 | 1 | 1 | 3 | 1 | 1 | 1 | 2 | 1 | 2 | 2 |
Sağlık alanındaki sorunları tanımlar, analiz eder, kanıtlara dayalı mesleki ve etik değerleri gözeterek çözüm önerileri geliştirir. | 2 | 2 | 2 | 2 | 3 | 2 | 2 | 3 | 3 | 2 | 3 | 1 | 3 | 3 | 2 | 1 | 1 |
Sağlık ve araştırma alanı ile ilgili bilgi teknolojilerini kullanır. | 2 | 1 | 1 | 2 | 1 | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 2 | 1 | 1 | 1 |
Sağlık alanında edindiği ileri düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanarak birey, aile ve topluma yönelik sağlık eğitimi yapar. | 2 | 3 | 3 | 2 | 2 | 1 | 1 | 3 | 2 | 1 | 2 | 1 | 1 | 1 | 2 | 2 | 2 |
Alanına özgü sorunlara bilimsel veriler/ kanıtlar doğrultusunda çözüm üretir. | 2 | 1 | 1 | 3 | 2 | 2 | 3 | 1 | 1 | 1 | 2 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
Beslenme ve Diyetetik alanında bilgi birikimini kullanarak bağımsız olarak bir çalışma yürütür. Etkinlikler planlayıp yönetir, sağlık alanında bireysel ve/veya ekip üyesi olarak görev ve sorumluluk alır. | 3 | 3 | 3 | 3 | 2 | 3 | 3 | 3 | 3 | 2 | 3 | 3 | 2 | 2 | 3 | 2 | 2 |
Mesleki bilgi ve becerilerini eleştirel bir yaklaşımla değerlendirerek gereksinimlerini belirler, öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirir. | 1 | 1 | 1 | 1 | 2 | 1 | 1 | 1 | 1 | 2 | 3 | 2 | 2 | 3 | 3 | 3 | 3 |
Bilgiye ulaşma yollarını belirler ve kullanır. Mesleki bilimsel literatürü düzenli olarak takip eder. Yaşam boyu öğrenmeyi benimser, gelişime açık olur. | 2 | 1 | 1 | 3 | 1 | 3 | 3 | 1 | 2 | 2 | 1 | 1 | 1 | 2 | 1 | 3 | 2 |
En az bir yabancı dili ve bilgi teknolojilerini etkin kullanır. | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 3 | 2 | 1 | 1 | 3 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
Mesleki konularda bilgi ve düşüncelerini etkili bir şekilde aktarır, karar verme ve sorun çözme becerilerini kullanır. | 1 | 1 | 1 | 3 | 1 | 3 | 2 | 2 | 1 | 3 | 1 | 1 | 1 | 2 | 2 | 2 | 1 |
Mesleği ile ilgili konularda düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini nicel ve nitel verilerle destekleyerek uzman olan ve olmayan kişilerle paylaşır. | 2 | 2 | 1 | 2 | 2 | 2 | 2 | 1 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 |
Beslenme ve Diyetetik alanında sosyal sorumluluk bilinciyle yaşadığı topluma uygun proje ve etkinliklerde rol alır. | 1 | 1 | 1 | 1 | 2 | 1 | 1 | 2 | 3 | 1 | 3 | 3 | 1 | 1 | 2 | 1 | 1 |
Mesleki etkinliklerini doğru bir şekilde kayıt altına alır. | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
Beslenme ve Diyetetik alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun hareket ederek meslektaşlarına ve topluma rol model olur. | 1 | 1 | 1 | 2 | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | 1 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 |
Mesleki alanına uygun şekilde halk sağlığı, çevre koruma ve iş güvenliği konularına uygun hareket eder. | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |