1 |
Alanında güncel bilgileri içeren ders kitapları, uygulama araç-gereçleri ve diğer kaynaklarla desteklenen ileri düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahip olur. |
2 |
Bilginin doğası, kaynağı, sınırları, doğruluğu, güvenirliliği ve geçerliliğini değerlendirme bilgisine sahip olur. |
3 |
Sağlık alanındaki bilimsel bilgiye ulaşma, güncel literatürü izleme, değerlendirme ve uygulayabilme bilgisine sahip olur. |
4 |
Sağlık alanındaki sorunları tanımlar, analiz eder, kanıtlara dayalı mesleki ve etik değerleri gözeterek çözüm önerileri geliştirir. |
5 |
Sağlık ve araştırma alanı ile ilgili bilgi teknolojilerini kullanır. |
6 |
Sağlık alanında edindiği ileri düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanarak birey, aile ve topluma yönelik sağlık eğitimi yapar. |
7 |
Alanına özgü sorunlara bilimsel veriler/ kanıtlar doğrultusunda çözüm üretir. |
8 |
Beslenme ve Diyetetik alanında bilgi birikimini kullanarak bağımsız olarak bir çalışma yürütür. Etkinlikler planlayıp yönetir, sağlık alanında bireysel ve/veya ekip üyesi olarak görev ve sorumluluk alır. |
9 |
Mesleki bilgi ve becerilerini eleştirel bir yaklaşımla değerlendirerek gereksinimlerini belirler, öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirir. |
10 |
Bilgiye ulaşma yollarını belirler ve kullanır. Mesleki bilimsel literatürü düzenli olarak takip eder. Yaşam boyu öğrenmeyi benimser, gelişime açık olur. |
11 |
En az bir yabancı dili ve bilgi teknolojilerini etkin kullanır. |
12 |
Mesleki konularda bilgi ve düşüncelerini etkili bir şekilde aktarır, karar verme ve sorun çözme becerilerini kullanır. |
13 |
Mesleği ile ilgili konularda düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini nicel ve nitel verilerle destekleyerek uzman olan ve olmayan kişilerle paylaşır. |
14 |
Beslenme ve Diyetetik alanında sosyal sorumluluk bilinciyle yaşadığı topluma uygun proje ve etkinliklerde rol alır. |
15 |
Mesleki etkinliklerini doğru bir şekilde kayıt altına alır. |
16 |
Beslenme ve Diyetetik alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun hareket ederek meslektaşlarına ve topluma rol model olur. |
17 |
Mesleki alanına uygun şekilde halk sağlığı, çevre koruma ve iş güvenliği konularına uygun hareket eder. |