Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi
  • Kurumsal
  • Akademik Programlar
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Türkçe
    • Türkçe Türkçe
    • İngilizce İngilizce
Program Profili Kabul ve Kayıt Koşulları Yeterlilik Koşulları ve Kuralları Önceki Öğrenmenin Tanınması Öğretim Elemanları Bölüm Bşk. ve AKTS Koord. Alan Yeterlilikleri Program Yeterlilikleri (Çıktıları) Dersler - AKTS Kredileri Alan & Prog. Yeterlilik İlişkileri Ders - Prog. Yeterlilik İlişkileri Ölçme ve Değerlendirme Mezuniyet Koşulları Üst Derece Programlarına Geçiş İstihdam Olanakları
  • Sağlık Bilimleri Fakültesi
  • Beslenme ve Diyetetik Bölümü
  • Alan Yeterlilikleri

# Alan Yeterlilikleri
1 Alanında güncel bilgileri içeren ders kitapları, uygulama araç-gereçleri ve diğer kaynaklarla desteklenen ileri düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahip olur.
2 Bilginin doğası, kaynağı, sınırları, doğruluğu, güvenirliliği ve geçerliliğini değerlendirme bilgisine sahip olur.
3 Sağlık alanındaki bilimsel bilgiye ulaşma, güncel literatürü izleme, değerlendirme ve uygulayabilme bilgisine sahip olur.
4 Sağlık alanındaki sorunları tanımlar, analiz eder, kanıtlara dayalı mesleki ve etik değerleri gözeterek çözüm önerileri geliştirir.
5 Sağlık ve araştırma alanı ile ilgili bilgi teknolojilerini kullanır.
6 Sağlık alanında edindiği ileri düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanarak birey, aile ve topluma yönelik sağlık eğitimi yapar.
7 Alanına özgü sorunlara bilimsel veriler/ kanıtlar doğrultusunda çözüm üretir.
8 Beslenme ve Diyetetik alanında bilgi birikimini kullanarak bağımsız olarak bir çalışma yürütür. Etkinlikler planlayıp yönetir, sağlık alanında bireysel ve/veya ekip üyesi olarak görev ve sorumluluk alır.
9 Mesleki bilgi ve becerilerini eleştirel bir yaklaşımla değerlendirerek gereksinimlerini belirler, öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirir.
10 Bilgiye ulaşma yollarını belirler ve kullanır. Mesleki bilimsel literatürü düzenli olarak takip eder. Yaşam boyu öğrenmeyi benimser, gelişime açık olur.
11 En az bir yabancı dili ve bilgi teknolojilerini etkin kullanır.
12 Mesleki konularda bilgi ve düşüncelerini etkili bir şekilde aktarır, karar verme ve sorun çözme becerilerini kullanır.
13 Mesleği ile ilgili konularda düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini nicel ve nitel verilerle destekleyerek uzman olan ve olmayan kişilerle paylaşır.
14 Beslenme ve Diyetetik alanında sosyal sorumluluk bilinciyle yaşadığı topluma uygun proje ve etkinliklerde rol alır.
15 Mesleki etkinliklerini doğru bir şekilde kayıt altına alır.
16 Beslenme ve Diyetetik alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun hareket ederek meslektaşlarına ve topluma rol model olur.
17 Mesleki alanına uygun şekilde halk sağlığı, çevre koruma ve iş güvenliği konularına uygun hareket eder.

  • Kurumsal
  • İsim ve Adres
  • Akademik Takvim
  • Yönetim Kadrosu
  • Kurum Hakkında
  • Akademik Programlar
  • Genel Kabul Şartları
  • Önceki Öğrenmenin Tanınması
  • Kayıt İşlemleri
  • AKTS Kredi Sistemi
  • Akademik Danışmanlık
  • Akademik Programlar
  • Doktora / Sanatta Yeterlik
  • Yüksek Lisans
  • Lisans
  • Önlisans
  • Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Şehirde Yaşam
  • Konaklama
  • Beslenme Olanakları
  • Tıbbi Olanaklar
  • Engelli Öğrenci Olanakları
  • Sigorta
  • Maddi Destek
  • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Öğrenim Olanakları
  • Uluslararası Programlar
  • Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
  • Dil Kursları
  • Staj
  • Sosyal Yaşam ve Spor Olanakları
  • Öğrenci Kulüpleri