1. hafta |
Beslenme ile ilgili Bazı Kavramlar ile Yeterli ve Dengeli Beslenme |
2. hafta |
Beslenme ve Besin Öğeleri: Karbonhidratlar, Proteinler ve Yağlar |
3. hafta |
Beslenme ve Besin Öğeleri:Vitaminler, Mineraller ve Su. |
4. hafta |
Bağışıklık Sistemi; Güçlü bir Bağışıklık için Ne Yapmalıyız? |
5. hafta |
*Besinlerin Vücutta Kullanımı *Dengeli Menü Örnekleri *Fast Food Beslenme *Besinleri Hazırlama, Saklama ve Pişirme İlkeleri |
6. hafta |
Gebelik Fizyolojisi, Sorunları, Gereksinimleri ve Beslenme İlkeleri |
7. hafta |
Emziklilik Fizyolojisi, Sorunları, Gereksinimleri ve Beslenme İlkeleri |
8. hafta |
0-1 Yaş Grubu Çocukların Özellikleri, Gereksinimleri; Anne Sütünün Yararları, Anne Sütü ile İnek Sütünün Karşılaştırılması; Ek Besinlere Başlama |
9. hafta |
Okul Öncesi Dönem Çocuğunun Fizyolojik ve Psikolojik Özellikleri, Gereksinimleri, Diyet Planlama İlkeleri |
10. hafta |
Okul Öncesi Dönem İçin Menü Planlama.
Besinlerin hazırlanmasında sağlık ve temizlik kuralları.
Gıdaların bozulmasına neden olan etmenler.
Anaokulu yiyecek ve içeceklerini satın alma ve saklama tekniklerinin kazandırılması. |
11. hafta |
Beslenme Eğitiminin Planlama.
Örnek Bir Beslenme Eğitimi Hazırlama |
12. hafta |
Özel Durum ve Hastalıklarda Beslenme: PEM(Protein Enerji Malnütrisyonu), İshaller ve İnsüline Bağımlı Diabet |
13. hafta |
Büyüme ve Gelişmenin Değerlendirilmesi.
Çocukluk Çağında Obezite |
14. hafta |
Okul Çağı Çocuğu ve Beslenmesi.
Ergenlik Döneminde Beslenme |