1 |
Beslenme ve Diyetetik alanında bilimsel ve güncel bilgiye sahip olma |
|
|
|
X |
2 |
Bireyin veya grupların beslenme durumunu değerlendirebilme |
|
|
|
X |
3 |
Sağlığın korunması ve geliştirilmesi için beslenme tedavisi uygulayabilme |
|
|
|
X |
4 |
Alanında karşılaşabileceği sorunlara çözüm üretme becerisine sahip olma |
|
|
X |
|
5 |
Meslek etiği ilkelerine bağlı olma |
|
|
|
X |
6 |
Alanındaki güncel teknolojileri kullanabilme ve literatürü takip edebilme |
|
|
X |
|
7 |
Bilimsel yöntem ve tekniklerle kanıta dayalı doğru bilgiye ulaşabilme ve bilgiyi üretebilme |
|
|
X |
|
8 |
Topluma ve bireylere beslenme eğitimi verebilme ve danışmanlık yapabilme |
|
|
|
X |
9 |
Alanındaki araştırmalarda bağımsız veya ekip üyesi olarak görev alabilme |
|
|
|
X |
10 |
Alanında Türkçe’nin yanı sıra en az bir yabancı dilde etkili iletişim kurabilme |
|
X |
|
|
11 |
Toplumsal sorumluluk bilinci ile bireye, çevreye ve topluma yönelik etkinliklerde rol alabilme |
|
|
X |
|
12 |
Besin ve beslenme ile ilgili plan ve politikaların oluşturulmasında görev alabilme |
|
|
X |
|
13 |
Mesleki görev, hak ve sorumluluklarına hakim olma |
|
|
|
X |
14 |
Mesleki yasa, yönetmelik, mevzuat, mesleki etik kurallara ve kalite yönetim süreçlerine uygun davranma |
|
|
X |
|
15 |
Topluma ve meslektaşlarına örnek olma |
|
|
|
X |
16 |
Yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirme |
|
X |
|
|
17 |
Alanındaki gelişmeleri takip ederek ulusal ve uluslararası etkinliklere katılma |
|
X |
|
|