Okuma Listesi |
Adams, Carol J. (2010) Etin Cinsel Politikası, (Çev. G. Tezcan & M. E. Boyacıoğlu), İstanbul: Ayrıntı Yayınları Beardsworth, A., Keil, T. (2012) Yemek Sosyolojisi: Yemek ve Toplum Çalışmasına Davet, (Çev. Abdulbaki Dede), Ankara: Phoenix Yayınevi. Holt-Gimenez, E. (2020) Bir Gurmenin Kapitalizm Rehberi, (Çev. Ayşenur Kör), Ankara: Efil Yayınevi.Ichijo, A. & Ranta, R. (2018) Yemek ve Ulusal Kimlik, İstanbul: Ayrıntı Yayınları. İnce, Şengül (2016) İki Kadın Bir Mutfak: Kadınlararası İktidar İlişkileri, Moment Dergi, 2015, 2(2): 135-156. Fridell, G. (2017). Kahve, İstanbul: Vivo Yayınları. Karaosmanoğlu, D. (2017) Yemek çalışmalarından izler, Yemekle Devriâlem içinde, İstanbul: Kitap Yayınevi. Koç, M. (2013). Küresel Gıda Düzeni, Ankara: NotaBene Yayınları. Mintz, Sidney W. (1985) Şeker ve Güç, (Çev. Şükrü Alpagut), İstanbul: Kabalcı Yayınevi.Montanari, M. (2018). Kıtlık ve Bolluk: Avrupa’da Yemeğin Tarihi, Ankara: Nika Yayınevi. Off, C. 2008). Acı Çikolata, İstanbul: İletişim Yayınları.Ritzer, G. (1998). Toplumun McDonaldlaştırılması: Çağdaş Toplum Yaşamının Değişen Karakteri Üzerine Bir İnceleme, (Çev. Şen Süer Kaya), İstanbul: Ayrıntı Yayınları. Schlosser, E. (2004 [2001]). Hamburger Cumhuriyeti: Amerikan Fast Food Kültürünün Karanlık Yüzü, (Çev. Hayrullah Doğan), İstanbul: Metis Yayınları. Scholliers, P. (2008). Yenilik ve gelenek: gastronominin önündeki yeni ufuk. Yemek: Damak Tadının Tarihi içinde, Haz. Paul Freedman, (Çev. Nurettin Elhüseyni), İstanbul: Oğlak Yayıncılık.Yenal, N. Z. (1996). “Bir Araştırma Alanı Olarak Yeme-İçmenin Tarihi ve Sosyolojisi”, Toplum ve Bilim 71, Kış. |