Ders Dili |
Türkçe |
Ders Türü |
Mesleki Seçmeli Dersler |
Öğretim Elemanları |
ÖĞR. GÖR. DİLEK ÜNLÜ |
Dersin Veriliş Biçimi |
Bu ders sadece yüz yüze eğitim şeklinde yürütülmektedir. |
Dersin Önkoşulları |
Bu dersin ön koşulu ya da eş koşulu bulunmamaktadır. |
Önerilen Dersler |
Bu dersle ilişkili önerilen başka dersler bulunmamaktadır. |
Okuma Listesi |
Dietermann, Klaus; Pahalı, Can (1994) Mutfak Hizmetleri. Anadolu Üniversitesi A.Ö.F. Yayınları Küçükaslan, Nazife; (2006) Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Mutfak Hizmetleri Yönetimi. Detay Yayıncılık. Aktaş, Ahmet ve Özdemir, Bahattin; (2007) Otel İşletmelerinde Mutfak Yönetimi |
Değerlendirme |
|
Staj & Uygulama |
Bu ders için uygun değildir. |
Katalog İçeriği |
Yemek Pişirme Sanatının Geçmişi ve Bugünü;Dünya Mutfakları; Türk Mutfağına Genel Bakış ;Yönetim, Mutfak Yönetimi ve Organizasyon -I-; Yönetim, Mutfak Yönetimi ve Organizasyon -II-;Temel Mutfak Üretim Bilgisi;Mutfakta Temizlik, Sağlık ve Hijyen;Mutfakta Sanitasyon ve HACCP Uygulamaları ; Mönü ve Mönü Planlaması; Beslenme, Besin Grupları ve Beslenmenin Önemi; Beslenme, Besin Grupları ve Beslenmenin Önemi -II- ; Yiyecek Üretim Maliyetleri ve Yiyecek Döngüsü ; Uluslararası Mutfakta Kullanılan Temel Pişirme Yöntemleri-I- ; Uluslararası Mutfakta Kullanılan Temel Pişirme Yöntemleri -II- |