Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi
  • Kurumsal
  • Akademik Programlar
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Türkçe
    • Türkçe Türkçe
    • İngilizce İngilizce
Program Profili Kabul ve Kayıt Koşulları Yeterlilik Koşulları ve Kuralları Önceki Öğrenmenin Tanınması Öğretim Elemanları Bölüm Bşk. ve AKTS Koord. Alan Yeterlilikleri Program Yeterlilikleri (Çıktıları) Dersler - AKTS Kredileri Alan & Prog. Yeterlilik İlişkileri Ders - Prog. Yeterlilik İlişkileri Ölçme ve Değerlendirme Mezuniyet Koşulları Üst Derece Programlarına Geçiş İstihdam Olanakları
  • Eskişehir Meslek Yüksekokulu
  • Otel,Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü
  • Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı
  • Dersler - AKTS Kredileri
  • Temel Mutfak Uygulamaları
  • Tanıtım
  • Tanıtım
  • İçerik
  • Öğrenme Çıktıları
  • Öğretim Yöntem ve Teknikleri
  • Program Çıktılarına Katkısı
  • Ölçme ve Değerlendirme

Ders Adı Ders Kodu Zorunlu/Seçmeli Teori + Uygulama AKTS
Temel Mutfak Uygulamaları AŞÇ233 III.YARIYIL 1+1 2.0
Ders Dili Türkçe
Ders Türü Mesleki Seçmeli Dersler
Öğretim Elemanları ÖĞR. GÖR. DR. EMRAH YILDIZ
Dersin Veriliş Biçimi Yüz yüze
Dersin Önkoşulları Bu dersin önkoşulu ya da eş koşulu bulunmamaktadır.
Önerilen Dersler
Okuma Listesi
Değerlendirme 1 ara sınavı @, 1 final sınavı `
Staj & Uygulama Bu ders uygulama mutfağı ortamında gerçekleştirilecektir.
Katalog İçeriği Mutfak Kavramı: Mutfağın önemi, Mutfak donanımı, Mutfak araç ve gereçleri, Mutfaktaki süreçler: Uluslararası mutfaklarda kullanılan doğrama yöntemleri, Sebze ve meyvelerden ürünler hazırlama, Sıcak mutfak uygulamaları, Çeşitli içecekler, Kuru baklagillerin hazırlanıp pişirilmesi; Pişirme Yöntemleri: Izgara et yemeklerini pişirme; Buharda Pişirme, Sote ederek pişirme, Az yağda pişirme, Derin yağda pişirme, 80-90 derecede ısınmış suda pişirme, Buharda pişirme, Kendi suyunda pişirme, Graten pişirme, Fırında çevirerek pişirme, Unlu mamulleri fırında pişirme, Soslar ve yiyecek eşleştirme, Tahıllardan ürünler hazırlama, Uluslararası mutfak terimleri.

  • Kurumsal
  • İsim ve Adres
  • Akademik Takvim
  • Yönetim Kadrosu
  • Kurum Hakkında
  • Akademik Programlar
  • Genel Kabul Şartları
  • Önceki Öğrenmenin Tanınması
  • Kayıt İşlemleri
  • AKTS Kredi Sistemi
  • Akademik Danışmanlık
  • Akademik Programlar
  • Doktora / Sanatta Yeterlik
  • Yüksek Lisans
  • Lisans
  • Önlisans
  • Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Şehirde Yaşam
  • Konaklama
  • Beslenme Olanakları
  • Tıbbi Olanaklar
  • Engelli Öğrenci Olanakları
  • Sigorta
  • Maddi Destek
  • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Öğrenim Olanakları
  • Uluslararası Programlar
  • Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
  • Dil Kursları
  • Staj
  • Sosyal Yaşam ve Spor Olanakları
  • Öğrenci Kulüpleri