|
1. hafta |
Mutfak Kavramı: Mutfağın önemi, Mutfak donanımı, Mutfak araç ve gereçleri |
|
2. hafta |
Mutfaktaki süreçler: Uluslararası mutfaklarda kullanılan doğrama yöntemleri, Sebze ve meyvelerden ürünler hazırlama |
|
3. hafta |
Sıcak mutfak uygulamaları, Çeşitli içecekler |
|
4. hafta |
Kuru baklagillerin hazırlanıp pişirilmesi |
|
5. hafta |
Pişirme yöntemleri: Izgara et yemeklerini pişirme |
|
6. hafta |
Buharda pişirme, Sote ederek pişirme, Az yağda pişirme, Derin yağda pişirme |
|
7. hafta |
Ara sınavı |
|
8. hafta |
80-90 derecede ısınmış suda pişirme, Kendi suyunda pişirme |
|
9. hafta |
Graten pişirme, Fırında çevirerek pişirme |
|
10. hafta |
Unlu mamulleri fırında pişirme |
|
11. hafta |
Soslar ve yiyecek eşleştirme |
|
12. hafta |
Tahıllardan ürünler hazırlama |
|
13. hafta |
Uluslararası mutfak terimleri |
|
14. hafta |
Final sınavı |