Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi
  • Kurumsal
  • Akademik Programlar
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Türkçe
    • Türkçe Türkçe
    • İngilizce İngilizce
Program Profili Kabul ve Kayıt Koşulları Yeterlilik Koşulları ve Kuralları Önceki Öğrenmenin Tanınması Öğretim Elemanları Bölüm Bşk. ve AKTS Koord. Alan Yeterlilikleri Program Yeterlilikleri (Çıktıları) Dersler - AKTS Kredileri Alan & Prog. Yeterlilik İlişkileri Ders - Prog. Yeterlilik İlişkileri Ölçme ve Değerlendirme Mezuniyet Koşulları Üst Derece Programlarına Geçiş İstihdam Olanakları
  • Eskişehir Meslek Yüksekokulu
  • Otel,Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü
  • Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı
  • Dersler - AKTS Kredileri
  • Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi
  • Tanıtım
  • Tanıtım
  • İçerik
  • Öğrenme Çıktıları
  • Öğretim Yöntem ve Teknikleri
  • Program Çıktılarına Katkısı
  • Ölçme ve Değerlendirme

Ders Adı Ders Kodu Zorunlu/Seçmeli Teori + Uygulama AKTS
Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi TRZ124 II.YARIYIL 2+1 3.0
Ders Dili Türkçe
Ders Türü Zorunlu Dersler
Öğretim Elemanları ÖĞR. GÖR. DR. EMRAH YILDIZ
Dersin Veriliş Biçimi Bu ders sadece yüz yüze eğitim şeklinde yürütülmektedir.
Dersin Önkoşulları Bu dersin ön koşulu bulunmamaktadır.
Önerilen Dersler Bu ders için önerilen başka des bulunmamaktadır.
Okuma Listesi Aktaş,A. ( 2001)Yiyecek ve İçecek Yönetimi. Antalya: Livane Matbaası Türksoy, A. (1997) Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi. Akara : Turhan Kitapevi Sökmen,A. ( 2003) Yiyecek ve İçecek Yönetimi. Aankara : Detay YayıncılıkDenizer, Dündar (2012) Yiyecek İçecek Hizmetleri, Eskişehir:Anadolu üniversitesi yayınları.
Değerlendirme 1 Ara Sınav ve 1 Final
Staj & Uygulama Bu ders için staj veya uygulama yoktur.
Katalog İçeriği Yiyecek İçecek Endüstrisi: Yiyecek içecek endüstrisine giriş; Yiyecek içecek işletmeleri türleri; Yiyecek içecek işletmelerinde kuruluş çalışmaları; Konaklama İşletmelerinde Yiyecek İçecek Bölümü: Yiyecek İçecek İşletmelerinde Yönetim: Yönetim Süreci; Yönetsel roller; Yiyecek İçecek Döngüsü ve Gelir Kontrolü: Yiyecek içecek döngüsü; Satınalma, Teslimalma, Depolama, Üretim, Satış ve Pazarlama, Gelir Kontrolü; Yiyecek İçecek İşletmelerinde Yeni Trendler: Yiyecek İçecek İşletmelerinde Çevre Yönetimi:

  • Kurumsal
  • İsim ve Adres
  • Akademik Takvim
  • Yönetim Kadrosu
  • Kurum Hakkında
  • Akademik Programlar
  • Genel Kabul Şartları
  • Önceki Öğrenmenin Tanınması
  • Kayıt İşlemleri
  • AKTS Kredi Sistemi
  • Akademik Danışmanlık
  • Akademik Programlar
  • Doktora / Sanatta Yeterlik
  • Yüksek Lisans
  • Lisans
  • Önlisans
  • Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Şehirde Yaşam
  • Konaklama
  • Beslenme Olanakları
  • Tıbbi Olanaklar
  • Engelli Öğrenci Olanakları
  • Sigorta
  • Maddi Destek
  • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Öğrenim Olanakları
  • Uluslararası Programlar
  • Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
  • Dil Kursları
  • Staj
  • Sosyal Yaşam ve Spor Olanakları
  • Öğrenci Kulüpleri