Ders Dili |
Türkçe |
Ders Türü |
Zorunlu Dersler |
Öğretim Elemanları |
|
Dersin Veriliş Biçimi |
Uzaktan eğitim |
Dersin Önkoşulları |
Bu dersin önkoşulu ya da eş koşulu bulunmamaktadır. |
Önerilen Dersler |
Bu dersle ilişkili önerilen başka dersler bulunmamaktadır. |
Okuma Listesi |
Kutluat Merdol, Türkan (2013). Genel Beslenme. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları, Yayın No: 2786. |
Değerlendirme |
1 Arasınav ve 1 Dönem Sonu Sınavı |
Staj & Uygulama |
Bu ders için staj veya uygulama yoktur. |
Katalog İçeriği |
Beslenmede temel ilkeler ve besin ögeleri: Besin ögeleri, fonksiyonları ve tüketilmesi gereken miktarlar; Besin grupları ve besinlerin kalite tanımları: Besinlerin gruplandırılması; Menü planlama ve standart yemek tarifesi kullanımı: Menü planlamaya etki eden etmenler; Besin satın alma ve saklama ilkeleri; Besin hazırlama ve pişirme ilkeleri; Yemek servis yöntemleri; Besin hazırlama ve pişirmede hijyen ve sanitasyon ilkeleri; Özel durumlarda beslenme. |