Ders Dili |
Türkçe |
Ders Türü |
Mesleki Seçmeli Dersler |
Öğretim Elemanları |
DOÇ. DR. ENGİN BAYRAKTAROĞLU |
Dersin Veriliş Biçimi |
Yüz yüze |
Dersin Önkoşulları |
Yok |
Önerilen Dersler |
Yok |
Okuma Listesi |
|
Değerlendirme |
1 Ara sınav, 1 Final Sınavı |
Staj & Uygulama |
Yok |
Katalog İçeriği |
Sürdürülebilirlik Nedir; Sürdürülebilirlik ve Üçlü Bilanço Sisteminin Ağırlama İşletmelerine Yansımaları; Yeşil Ağırlama ve Eko-Turizm; Ağırlama İşletmelerinde Enerji Yönetimi ve Verimliliği; Ağırlama İşletmelerinde Su Yönetimi ve Tasarruf Teknikleri; Ağırlama İşletmelerinde Atık Yönetimi ve Geri Dönüşüm; Ağırlama İşletmelerinin İklim Eylemi; Ağırlama İşletmelerinde Tedarik Zinciri ve Sürdürülebilirlik; Gıda Uygulamaları ve Sürdürülebilirlik; Misafir Davranışı ve Sürdürülebilirlik; Sürdürülebilirlik Çerçevesinde Çalışanların Rolü; Uluslararası Sertifikasyonlar ve Standartlar; Sürdürülebilirlik Performansının Ölçümü; Net Sıfır ve Net Pozitif. |