Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi
  • Kurumsal
  • Akademik Programlar
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Türkçe
    • Türkçe Türkçe
    • İngilizce İngilizce
Program Profili Kabul ve Kayıt Koşulları Yeterlilik Koşulları ve Kuralları Önceki Öğrenmenin Tanınması Öğretim Elemanları Bölüm Bşk. ve AKTS Koord. Alan Yeterlilikleri Program Yeterlilikleri (Çıktıları) Dersler - AKTS Kredileri Alan & Prog. Yeterlilik İlişkileri Ders - Prog. Yeterlilik İlişkileri Ölçme ve Değerlendirme Mezuniyet Koşulları Üst Derece Programlarına Geçiş İstihdam Olanakları
  • Turizm Fakültesi
  • Turizm İşletmeciliği (%30 İngilizce)
  • Dersler - AKTS Kredileri
  • Hospitality Management (Ağırlama İşletmeciliği)
  • Tanıtım
  • Tanıtım
  • İçerik
  • Öğrenme Çıktıları
  • Öğretim Yöntem ve Teknikleri
  • Program Çıktılarına Katkısı
  • Ölçme ve Değerlendirme

Ders Adı Ders Kodu Zorunlu/Seçmeli Teori + Uygulama AKTS
Hospitality Management (Ağırlama İşletmeciliği) TRZ144 II.YARIYIL 3+0 4.0
Ders Dili İngilizce
Ders Türü Zorunlu Dersler
Öğretim Elemanları ARAŞ. GÖR. DR. FUAT ÇİFTÇİ
Dersin Veriliş Biçimi Yüz yüze
Dersin Önkoşulları Önkoşulu yoktur.
Önerilen Dersler -
Okuma Listesi 1. Emir, O. (Ed.). (2020). Konaklama İşletmeciliği. Anadolu Üniversitesi Basımevi. Eskişehir. 2. İsmet, K. (2010). Konaklama işletmeciliğinde stratejik yönetim süreci: Kavramsal bir yaklaşım. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi, 2010(1), 27-35.3. Karaman, A. (Ed.). (2016). Otel işletmeciliği. Eğitim Yayınevi.4. Akoğlan Kozak, M. (Ed.) (2016). Turizm İşletmeciliği. Detay Yayıncılık: Ankara.
Değerlendirme 1 ara sınav, 1 final
Staj & Uygulama Yoktur.
Katalog İçeriği Ağırlama İşletmeciliğine Giriş: Tarihi, Yapısı Ve Özellikleri; Ağırlama İşletmeleri Personelinin Sahip Olması Gereken Özellikler; Ağırlama İşletmelerinin Sınıflandırılması; Ağırlama İşletmelerinde Yönetim ve Organizasyon; Ağırlama İşletmelerinde Pazarlama; Pazar Bölümlendirme Ve Pazarlama Stratejileri; Ağırlama İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi; Ağırlama İşletmelerinde Odalar Bölümü Yönetimi; Ağırlama İşletmelerinde Yiyecek İçecek Hizmetleri; Yiyecek İçecek İşletmelerinin Organizasyon Yapısı; Ağırlama İşletmelerinde Muhasebe Bilgisi ve Uygulamaları; Ağırlama İşletmelerinde Finans Yönetimi; Ağırlama İşletmelerinde Destek Hizmetleri.

  • Kurumsal
  • İsim ve Adres
  • Akademik Takvim
  • Yönetim Kadrosu
  • Kurum Hakkında
  • Akademik Programlar
  • Genel Kabul Şartları
  • Önceki Öğrenmenin Tanınması
  • Kayıt İşlemleri
  • AKTS Kredi Sistemi
  • Akademik Danışmanlık
  • Akademik Programlar
  • Doktora / Sanatta Yeterlik
  • Yüksek Lisans
  • Lisans
  • Önlisans
  • Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Şehirde Yaşam
  • Konaklama
  • Beslenme Olanakları
  • Tıbbi Olanaklar
  • Engelli Öğrenci Olanakları
  • Sigorta
  • Maddi Destek
  • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Öğrenim Olanakları
  • Uluslararası Programlar
  • Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
  • Dil Kursları
  • Staj
  • Sosyal Yaşam ve Spor Olanakları
  • Öğrenci Kulüpleri