Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi
  • Kurumsal
  • Akademik Programlar
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Türkçe
    • Türkçe Türkçe
    • İngilizce İngilizce
Program Profili Kabul ve Kayıt Koşulları Yeterlilik Koşulları ve Kuralları Önceki Öğrenmenin Tanınması Öğretim Elemanları Bölüm Bşk. ve AKTS Koord. Alan Yeterlilikleri Program Yeterlilikleri (Çıktıları) Dersler - AKTS Kredileri Alan & Prog. Yeterlilik İlişkileri Ders - Prog. Yeterlilik İlişkileri Ölçme ve Değerlendirme Mezuniyet Koşulları Üst Derece Programlarına Geçiş İstihdam Olanakları
  • Eğitim Fakültesi
  • Temel Eğitim Bölümü
  • Okulöncesi Öğretmenliği Programı
  • Dersler - AKTS Kredileri
  • Anne ve Çocuk Beslenmesi
  • Tanıtım
  • Tanıtım
  • İçerik
  • Öğrenme Çıktıları
  • Öğretim Yöntem ve Teknikleri
  • Program Çıktılarına Katkısı
  • Ölçme ve Değerlendirme

Ders Adı Ders Kodu Zorunlu/Seçmeli Teori + Uygulama AKTS
Anne ve Çocuk Beslenmesi OKÖ209 I.YARIYIL 2+0 4.0
Ders Dili Türkçe
Ders Türü Mesleki Seçmeli Dersler
Öğretim Elemanları NAZAN SEMİZ
Dersin Veriliş Biçimi Bu ders sadece yüz yüze eğitim şeklinde yürütülmektedir.
Dersin Önkoşulları Bu dersin önkoşulu ya da eş koşulu bulunmamaktadır.
Önerilen Dersler Yoktur
Okuma Listesi Köksal, G. ve Gökmen, H.; Çocuk Hastalıklarında Beslenme Tedavisi, Hatipoğlu Yayınları, 2000.Baysal A. ve Arslan P.; Çocuk Yemekleri, Özgür Yayınları,1997.Merdol, T.K.; Okul öncesi Dönem Eğitimi Veren Kişi ve Kurumlar İçin Beslenme Eğitimi Rehberi, Özgür Yayınları, 1999.Baysal, A., Beslenme, Ankara 1990.Köksal ve ark.; Anne ve Çocuk Beslenmesi.Erk, O.; Bağışıklık Diyeti, Sözcü Kitabevi, İstanbul-2020.Mercanlıgil, S. ve Dağ, A.; Hastalıklarda Diyet Tedavisi, TDD Yayını,2013.G.Seydim Z.B.(Editör); Fonksiyonel Beslenme, Sidas Yayınları, 2016.Hyman, M.; Zihin Detoksu, Celsus Kitabevi,
Değerlendirme Yazılı Sınav
Staj & Uygulama Yoktur
Katalog İçeriği Genel Beslenme Tanımı ve Önemi; Karbonhidratlar, Proteinler, Yağlar, Vitaminler, su ve mineraller; Yeterli ve Dengeli Beslenme, Besin grupları ve besin piramidi; Yaşlılık ve Beslenme; Yaşlılarda Beslenme Özellikleri, Beslenme ve Kanser, Şeker hastalığında beslenme, Sağlıklı yaşam ve beslenme, Besin ilaç etkileşimi, İlaç alan hastaların beslenmesi, Beslenmenin koruyucu ve iyileştirici sağlık hizmetindeki önemi, Bireyin kendi yaşam şekline uygun diyetin özellikleri, Hastalıkların oluşmasında beslenme ile ilgili etmenler, Hastalık anında diyette yapılması gereken değişiklikler.

  • Kurumsal
  • İsim ve Adres
  • Akademik Takvim
  • Yönetim Kadrosu
  • Kurum Hakkında
  • Akademik Programlar
  • Genel Kabul Şartları
  • Önceki Öğrenmenin Tanınması
  • Kayıt İşlemleri
  • AKTS Kredi Sistemi
  • Akademik Danışmanlık
  • Akademik Programlar
  • Doktora / Sanatta Yeterlik
  • Yüksek Lisans
  • Lisans
  • Önlisans
  • Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Şehirde Yaşam
  • Konaklama
  • Beslenme Olanakları
  • Tıbbi Olanaklar
  • Engelli Öğrenci Olanakları
  • Sigorta
  • Maddi Destek
  • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Öğrenim Olanakları
  • Uluslararası Programlar
  • Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
  • Dil Kursları
  • Staj
  • Sosyal Yaşam ve Spor Olanakları
  • Öğrenci Kulüpleri